Hlavní obsah

Sparta vybrala 150 tisíc na bustu tragicky zesnulého Marka

Praha

Hokejová Sparta získala ve veřejné sbírce potřebných 150 tisíc korun a může nechat vyrobit pamětní bustu tragicky zesnulého útočníka Jana Marka. Mistr světa z roku 2011 předloni tragicky zahynul po pádu letadla s týmem Jaroslavle. Společně s ním přišel tehdy český hokej o další reprezentanty Karla Rachůnka a Josefa Vašíčka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotografie českých hokejistů, kteří tragicky zahynuli při pádu letadla Jaroslavle - zleva Josef Vašíček, Jan Marek a Karel Rachůnek.

Článek

Slavnostní odhalení busty před Tipsport Arenou je plánováno na 4. dubna. V té době bude začínat turnaj staršího dorostu, opět hraný jako Memoriál Jana Marka.

Sparta zahájila veřejnou sbírku 12. prosince minulého roku vkladem 20 tisíc korun, dalších 40 tisíc posléze přidala kabina extraligového celku. Zbývající finance se podařilo získat přesně za tři měsíce. Do sbírky přispělo přes sto fanoušků, ale i bývalý hráč Sparty Josef Straka.

"Jsem rád, že se podařilo tuhle myšlenku realizovat, a uctít tak Honzovu památku. Možnost přispět měl každý fanoušek, což je správné," řekl útočník Petr Ton, dlouholetý sparťan a bývalý Markův spoluhráč a kamarád.

"S Honzou jsem strávil ve Spartě tři sezóny a velmi mi záleželo na tom, aby uctění jeho památky nebylo jen gestem, ale důstojným aktem. A aby tu s námi byl vlastně každým dnem," uvedl již v listopadu, kdy celý projekt dostával konkrétnější obrysy, předseda představenstva klubu Petr Bříza.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 48. min Živě
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko