Hlavní obsah

VIDEO: Soupeřem rozrazil dvířka u střídačky! A rozpoutala se hromadná bitka

Praha

Pro tvrdý hit či pěstní výměnu názorů nechodí daleko hokejisté ve slavné NHL, natož v nižší zámořské AHL. Závěr nedělního utkání tamní soutěže mezi celky Chicago Wolves a Rockford IceHogs, tedy farmářskými týmy Vancouveru respektive Chicaga, okořenila hromadná rvačka, do které se zapojil i český zadák ve službách Wolves Adam Polášek (č. 27). Sudí během chvilky rozdali 142 trestných minut.

Hromadná bitka v AHL.

 
Článek

Impulzem k výbuchu emocí byl zákrok domácího Guillauma Desbiense, který čtyři sekundy před vypršením šedesáté minuty za stavu 1:2 narazil Bena Smitha na hrazení u střídačky s takovou vervou, že dvířka povolila a útočník hostí dobelhal mezi spoluhráče až s dopomocí. V tom momentu už ale kolem něho zuřila mela!

Vzduchem létaly pěsti, doběla rozpálený i výsledkem utkání frustrovaný Jim Vandermeer si pro svého protivníka došel dokonce až na střídačku hostí. Vřava nenechala chladným ani gólmana Matta Climieho a rozhodčí měli plné ruce práce, aby rozkurážené kohouty zpacifikovali.

Nervy na uzdě neudržel ani ostravský rodák Polášek, jenž ze střídačky naskočil na led a zapojil se do bitky, za což vyfasoval desetiminutový trest. Český útočník Rostislav Olesz, kterého vedení Chicaga Blackhawks poslalo na farmu minulý týden v pátek, do utkání nezasáhl.

Reklama

Související témata: