Hlavní obsah

Hokejistkám se na MS podle kouče vymstilo neproměňování šancí

Ottawa

České hokejistky při své premiéře v elitní kategorii mistrovství světa sice začaly nadějně výhrou nad Švédskem, ale nakonec po dvou porážkách se stejným soupeřem v boji o udržení sestoupily zpátky do divize I. Podle trenéra Karla Manharta se týmu vymstilo na turnaji hlavně neproměňování šancí. Jako pozitivum bere posbírané zkušenosti pro mladé hráčky.

Foto: Blair Gable, Reuters

České hokejistky v utkání se Švédskem.

Článek

Po sobotní prohře 1:2 až po samostatných nájezdech Češky se Švédskem v pondělí prohrály 0:4. "Hráli jsme o žití a nežití, bohužel se nám to nepodařilo. První třetinu jsme odehráli slušně, i když jsme chybovali. Švédky jsme přestříleli, ale na celém šampionátu se nám potvrdilo, že nedokážeme dát branky. To je náš největší problém," řekl Manhart internetovým stránkám Českého svazu ledního hokeje.

V klíčových bojích o záchranu vstřelily jeho svěřenkyně jediný gól. "Vidím devět deset branek, které jsme mohli dát, a ten výsledek by byl někde jinde. V druhé a třetí třetině nás už Švédky jednoznačně přehrály. Byl to asi náš nejhorší výkon na šampionátu," doplnil Manhart.

Hokejistky prožily po závěrečném vystoupení v Ottawě zklamání. "První třetinu jsme byly aktivní. Nevím, co se stalo, ale přestaly jsme v druhé třetině bruslit. Z naší hry se vytratila také střelba, bez gólu se dá těžko uspět," litovala obránkyně Kateřina Flachsová.

"Snažily jsme se, nic jsme nevypustily a dělaly jsme, co po nás trenér chtěl, ale v rozhodujících chvílích jsme udělaly chyby. Ony to využily, daly gól a rozhodly," připojila útočnice Simona Studentová.

Ohromná zkušenost

Manhart si se svěřenkyněmi turnaj podrobně rozebere. "Budeme to s holkama ještě řešit, rozebírat se musí úspěch i neúspěch. Myslím, že pro řadu hráček to byla ohromná zkušenost, protože hrály s nejlepšími družstvy," uvedl kouč.

"Máme v kádru řadu hráček z osmnáctky a věřím, že jim to na příštím mistrovství světa pomůže," dodal Manhart na adresu obránkyň Samanthy Kolowratové, Dominiky Láskové a Anety Tejralové a útočnic Kláry Chmelové, Anety Lédlové, Venduly Přibylové, Terezy Vanišové a Dominiky Vopravilové, které mohou na přelomu roku ještě startovat na juniorském šampionátu.

Reklama

Související témata: