Hlavní obsah

VIDEO: Zahodil lapačku a pustil se do soupeře! V bitvě střídaček kralovali všichni brankáři

Bitka dvou hokejových týmů? V zámoří nic až tak neobvyklého. V kanadské juniorské hokejové lize QMJHL se na konci středečního zápasu strhla šarvátka dvou střídaček, do které se zapojili skoro všichni hokejisté. Fanoušci, kterých se na stadiónu sešlo tři a půl tisíce, se nejvíce bavili nelítostným pěstním soubojem všech čtyř brankářů - nejprve se do sebe pustili oba náhradníci, chvíli na to už v sobě byly i obě jedničky.

Bitka náhradních brankářů v kanadské QMJHL.

 
Článek

Domácí tým Blainville-Boisbriand v tmavých dresech vyhrál druhý semifinálový duel play off QMJHL nad Baie-Comeau těsně 4:3 a jeho hráči chtěli krátce po finálním hvizdu rozhodčích oslavovat. Jenže frustrovaní hosté, v jejichž sestavě nechyběl ani plzeňský rodák Petr Straka, se ještě na ledové ploše pustili do šarvátky.

Do bitky se postupně zapojili skoro všichni hráči, peprné výrazy si vyměnili na střídačkách také oba trenéři. Nejvíce nevraživosti však v sobě měli všichni čtyři gólmani - nejdříve se porvali hostující Francis Desrosiers (číslo 39) a Guillaume Decelles (31), aby si to po nich rozdaly i týmové jedničky Etienne Marcoux (93) s Philippem Cadorettem (31). Rozhodčí nakonec rozdali 74 trestních minut.

QMJHL je spolu s OHL a WHL jednou ze tří kanadských juniorských lig. V minulosti jí prošlo mnoho hráčů, kteří byli později uvedeni do síně slávy NHL - například Mario Lemieux, Guy Lafleur nebo Patrick Roy.

Reklama

Související témata: