Hlavní obsah

Český gólman Mrázek pomohl Grand Rapids do finále Calder Cupu

Grand Rapids

Hokejisté Grand Rapids vyhráli v rozhodujícím sedmém utkání finále Západní konference play off AHL nad Oklahomou 5:4 a postoupili do finále Calderova poháru. Český brankář Petr Mrázek se na úspěchu Griffins podílel 35 úspěšnými zákroky. Zápas plný obratů rozhodl pro farmářský tým Detroitu v 54. minutě slovenský útočník Tomáš Jurčo.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový brankář Petr Mrázek.

Článek

V boji o triumf, který začne v sobotu, se Grand Rapids utkají se Syracuse Crunch. Už nyní je jisté, že se rozšíří dosavadní počet 21 českých hokejistů, kteří dosáhli na Calderův pohár.

V kádru Syracuse jsou útočník Ondřej Palát s obráncem Radkem Gudasem, kteří už trofej získali loni s bývalou farmou Tampy Bay Norfolkem, a navíc zadák Andrej Šustr. Na premiérový titul může v dresu Grand Rapids vedle Mrázka dosáhnout i útočník Andrej Nestrašil, který v play off dostal příležitost v jediném utkání.

Gudas s Palátem mají šanci se vyrovnat brankáři Michalu Neuvirthovi, které vyhrál Calderův pohár dvakrát (v letech 2009 a 2010 s Hershey). Jeden titul mají Vladimír Vůjtek, Jaroslav Modrý, Václav Varaďa, Josef Marha, Milan Hnilička, Tomáš Klouček, Pavel Brendl, Libor Ustrnul, Zdeněk Blatný, Kamil Piroš, Ladislav Benýšek, Zbyněk Michálek, Libor Pivko, Jakub Čutta, Tomáš Fleischmann, Jakub Klepiš, Ondřej Pavelec a Karel Pilař.

Reklama