Hlavní obsah

Hokejisté Grand Rapids s českým gólmanem Mrázkem jsou krůček od Calderova poháru

Hokejisté Grand Rapids s českým brankářem Petrem Mrázkem vyhráli ve třetím finálovém utkání nižší soutěže AHL nad Syracuse 4:2 a vedou v sérii 3:0 na zápasy. O zisku Calderova poháru mohou Griffins rozhodnout už v pátek, kdy se představí opět na domácím ledě.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český brankář Petr Mrázek.

Článek

Mrázek si připsal 26 úspěšných zákroků. Inkasoval v polovině úvodní třetiny, kdy jej překonal Slovák Richard Pánik. Ve druhé části nejdříve otočili stav další slovenský útočník Tomáš Tatar s Lukem Glendeningem, ale ve 30. minutě vyrovnal Dan Sexton. Vítěznou trefu zaznamenal v 56. minutě Slovinec Jan Muršak a výsledek ještě potvrdil kapitán Jeff Hogan.

"Myslím, že jsme si všechny tři výhry zasloužili, žádná nebyla díky štěstí. Soupeř by se musel zlepšit, aby nás porazil. Všichni hrajeme v nejlepší formě a užíváme si to," řekl serveru Mlive.com Tatar, který je s 13 góly nejlepším střelcem play off.

Na straně Grand Rapids se neprosadil český útočník Ondřej Palát, který vládne produktivitě play off, ani bek Andrej Šustr. Další zadák Radko Gudas opět chyběl v sestavě Crunch kvůli zranění. V kádru Griffins je i útočník Andrej Nestrašil, který ale nastoupil v Calderově poháru jen jednou.

Finále play off nižší zámořské hokejové ligy AHL - 3. zápas:
Grand Rapids - Syracuse 4:2
Stav série 3:0

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko