Hlavní obsah

V hokejové exhibici v Uherském Hradišti nastoupí Češi proti Slovákům

Uherské Hradiště

Čtvrtý rok po sobě se v sobotu v Uherském Hradišti sejdou hokejové hvězdy, aby předvedly své sportovní umění. Na rozdíl od minulých ročníků však tentokrát nikoliv při fotbalu, ale na ledě. Na programu je duel bývalých dvou federálních partnerů Česko - Slovensko a k vidění budou například Patrik Eliáš, Ondřej Pavelec, Jakub Voráček a Marián Gáborík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Ondřej Pavelec (vpředu) a Jakub Voráček by se měli zúčastnit exhibice proti Slovákům.

Článek

Zápasy Čechů se Slováky mívají obvykle velký náboj, tentokrát ale půjde opět především o charitatu. Hokejisté chtějí podpořit domov zdravotně postižených na Velehradě a v Zašové i domov ohrožených dětí Klokánek.

Loni se hrál fotbalový duel, v němž se tým hokejistů a fotbalistů rozešel se Slavojem Houslice - týmem, který proslavil televizní seriál Okresní přebor - smírně 10:10. Při dražbě různých relikvií se podařilo vybrat dohromady tři miliony korun a podobné by to mohlo být i letos.

V utkání, které po rekonstrukci slavnostně otevře Městský zimní stadion v Uherském Hradišti, nastoupí celá řada hokejových hvězd a osobností. Mezi mnoha reprezentanty mohli být i další, vývoj play off NHL tomu však nepřál.

"Ze zámoří chtěli přijet také Jaromír Jágr, Michael Frolík, Zdeno Chára, Marián Hossa, Michal Handzuš nebo Michal Rozsíval," řekl serveru iDnes.cz organizátor akce Jakub Kovář. "Líto je mi také místního rodáka Ládi Kohna, který se na benefici těšil, ale v Americe si zlomil nohu a leží tam v nemocnici," uvedl Kovář.

Program benefice odstartuje ve 14 hodin, exhibiční česko-slovenský zápas plný hvězd začne v 16 hodin.

Pravděpodobné sestavy:
Český tým: Radim Bičánek, Petr Čajánek, Patrik Eliáš, Aleš Hemský, Ondřej Pavelec, Radek Smoleňák, Ladislav Šmíd, Jiří Tlustý, Petr Vampola, Jakub Voráček, Martin Dejdar, Martin Dejdar ml., Jakub Kohák, Jiří Štajner, Petr Švancara, Sagvan Tofi, Luděk Zelenka.
Slovenský tým: Marián Gáborík, Marcel Hossa, Braňo Jánoš, Tomáš Kopecký, Richard Lintner, Igor Murín, Ladislav Nagy, Ján Pardavý, Rastislav Pavlikovský, Richard Pavlikovský, Róbert Petrovický, Branko Radivojevič, Andrej Sekera, Ľubomír Višňovský.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko