Hlavní obsah

Nejdřív estébák, teď mu vykradli chatu. Hokejová legenda Golonka zvažuje odchod ze Slovenska

Bratislava

Hokejová legenda Jozef Golonka (75) neprožívá zrovna šťastné období. Bývalý vynikající střední útočník si nedávno vjel do vlasů s další ikonou slovenského hokeje Peterem Šťastným, který účastníka tří olympiád a osmi světových šampionátů nazval estébákem, nyní mu o víkendu vykradli chatu v obci Krpáčovo na středním Slovensku. Golonkova zlost nad zničením majetku je natolik velká, že uvažuje o odchodu ze Slovenska.

Foto: Profimedia.cz

Legendární hokejový útočník Jozef Golonka.

Článek

Chatu v obci Krpáčovo vlastní Golonka přes 35 let. „Byl jsem tu doma, teď už nejsem a nechci to tu ani vidět," reagoval naštvaně po řádění zlodějů na své milované chatě. Zloději totiž jeho odpočinkové sídlo vykradli a zničili vše, co někdejší kapitán hokejové reprezentace po desetiletí zveleboval.

Tento čin natolik otřásl psychikou bývalého československého reprezentanta, že chce prodat všechen majetek a ze Slovenska se vystěhovat. Podle deníku Nový čas se Golonka plánuje usadit v sousedním Rakousku.

„My nemůžeme dělat ani turismus, protože tu máme samé zloděje a zločince, kteří běhají po ulicích. Všude je nepořádek a špína," nebral si servítky Golonka.

Reklama

Související témata: