Hlavní obsah

Lev - Riga 4:3 SNLev vyhrál na domácím turnaji i podruhé, v nájezdech udolal Rigu

Praha

Hokejisté Lva Praha uspěli i ve svém druhém utkání na domácím turnaji Prague Hockey Cup, když porazili Dinamo Riga 4:3 po samostatných nájezdech. O rozhodující trefu se postaral útočník Tomáš Kubalík. Ve čtvrtek od 17:30 čeká Pražany souboj s Kazaní.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Lva Praha Václav Sýkora během turnaje Prague Hockey Cup.

Článek

"S předvedenou hrou jsme určitě spokojeni, protože si myslím, že to byl z naší strany dosud nejlepší zápas, i když jsme v něm remizovali a vyhráli až na nájezdy. Hráli jsme velice aktivně a dobře systémově. Myslím, že jsme si zasloužili vyhrát už v samotném zápase, protože jsme Rigu přehrávali a vytvářeli si hodně šancí, soupeř naproti tomu vytěžil z minima maximum," řekl novinářům asistent trenéra Jan Votruba.

Kouč Lvů Václav Sýkora vyslal do boje výrazně obměněnou sestavu oproti pondělnímu úvodnímu vystoupení proti Ufě (1:0), přičemž v brance se představil Fin Petri Vehanen a v centru první formace jeho krajan Niko Kapanen, nejčerstvější posila Pražanů.

Před 1718 diváky otevřel skóre Kanaďan s portugalskými kořeny Justin Azevedo, ale i přes herní převahu domácích Riga vývoj otočila. Calle Ridderwall následně dvěma trefami vrátil vedení na stranu Sýkorova výběru, jenže bývalý hráč Lva Martinš Cipulis zajistil v základní hrací době remízu 3:3. Prodloužení rozuzlení nepřineslo, až v osmé sérii nájezdů rozhodl Kubalík.

Kazaň rozstřílela Ufu

"Věděli jsme, že Dinamo je silný soupeř, ale připravili jsme se na to, že po nás na začátku půjdou a nakonec to dobře dopadlo," zhodnotil zápas Kubalík.

Mladému forvardovi, jenž hokejově vyrostl v Plzni a posílil Lva poté, co se nedokázal napevno prosadit do kádru Columbusu v NHL, se v tuhém boji o místo daří. Ve třech odehraných zápasech zatím stihl včetně vítězného nájezdu vstřelit tři góly a přidal tři asistence, přičemž v úterý zářila právě formace, v níž hraje s Azevedem a Ridderwallem.

"Zatím nám to tam padá a byla by paráda, kdybychom vydrželi takhle pohromadě (i do sezóny), protože nám to jde i při tréninku. Po příchodu Žerděva nás dal trenér k sobě, našli jsme se, věděli jsme hned o sobě a zatím to funguje," pochvaloval si Kubalík.

Ve druhém úterním duelu deklasovala Kazaň Ufu vysoko 6:1 a vrátila se do hry o postup do finále, Salavat zůstává naproti tomu bez bodu poslední.

Prague Hockey Cup, turnaj týmů KHL:
HC Lev Praha - Dinamo Riga 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky: 26. a 40. Ridderwall, 5. Azevedo, rozhodující sam. nájezd Kubalík - 15. Indrašis, 25. Bukarts, 48. Cipulis.
Salavat Julajev Ufa - Bars Kazaň 1:6 (0:3, 1:0, 0:3).
Tabulka:
1.Lev Praha211005:35
2.Kazaň210106:24
3.Dinamo Riga201106:63
4.Ufa200021:70

Reklama

Související témata: