Hlavní obsah

Salcburk - Plzeň 2:3Hokejisté Plzni vyhráli v European Trophy v Salcburku

Praha

Hokejisté Plzně vyhráli duel Severní divize European Trophy na ledě Salcburku 3:2 a připsali si na druhý pokus první body v letošním ročníku soutěže. Úřadující český mistr si proti účastníkovi mezinárodní rakouské ligy EBEL spravil chuť po úterní domácí porážce s Mountfieldem Hradec Králové 2:5.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

Článek

Bezbrankový stav utkání prolomil ve 26. minutě útočník Štěpán Novotný. Nová posila Západočechů se prosadila ve vlastním oslabení. Za necelé dvě minuty zvýšil Pavel Sedláček.

Ve 38. minutě sice snížil v přesilovce Mitch Wahl, ale dvě sekundy před koncem druhé třetiny vrátil Indiánům dvougólové vedení Jakub Lev. Sedm minut před koncem v další přesilovce domácích skóroval Joe Motzko, ale Plzeň už těsný náskok udržela.

Na Rona Cupu v Trenčíně hokejisté Litvínova po úvodním vítězství nad domácí Duklou (2:1) podlehli Skalici 2:4. Vicemistr ze Zlína po remíze (6:6) se Skalicí prohrál s Košicemi 2:3 a ani ve čtvrtém přípravném utkání před sezonou se nedočkal vítězství.

Karlovy Vary doma zdolaly Mnichov 4:1, dvěma trefami se o to zasloužil Radim Hruška.

Hokejová European Trophy - Severní divize:
EC Red Bull Salcburk - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Wahl (Roe, Raffl), 53. Motzko (Latusa) - 26. Š. Novotný (Kašpařík, Boháč), 28. P. Sedláček, 39. Lev (Kratěna, Jiří Hanzlík). Rozhodčí: Bernecker, Kellner - Johnston, Widmann. Vyloučení: 6:11, navíc Raffl - Slovák oba 10 min, Kratěna do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1.
Západní divize:
IFK Helsinky - Frölunda Indians 1:5
Adler Mannheim - Curych Lions 2:5.

Reklama

Související témata: