Hlavní obsah

Praha dá na pořádání mistrovství světa v hokeji 30 miliónů korun

Pražský magistrát podpoří mistrovství světa v hokeji, které se bude konat v květnu 2015 v Praze a v Ostravě, částkou 30 miliónů korun. Zástupci hlavního města tak navázali na ostravské radní a představitele Moravskoslezského kraje, kteří podporu v dvojnásobné výši schválili již před rokem. Rozhodnutí musí ještě schválit zastupitelstvo hlavního města na svém prosincovém zasedání.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká hokejová reprezentace, ilustrační foto

Článek

"Úspěšné uspořádání sportovní akce rázu mistrovství světa v ledním hokeji bude mít pro Prahu vysoce pozitivní dopady například v oblasti podpory turistického ruchu, propagace Prahy v rámci celého světa a podobně," píše se v dokumentu, který schválili pražští radní.

Praha a Český svaz ledního hokeje (ČSLH) podepíšou smlouvu, podle které hlavní město přispěje například zajištěním dopravních opatření nebo zajistí spolupráci hasičů, záchranky a městské policie. ČSLH bude moci využít i některých PR a marketingových možností Prahy. Peníze svazu Praha dá ve třech splátkách v průběhu let 2013-2015.

Rozpočet ještě nebyl stanoven

Generální sekretář ČSLH Martin Urban ČTK řekl, že se hokejový svaz rozhodl požádat o dvojnásobnou podporu, než získalo například atletické halové mistrovství Evropy, které se v O2 areně uskuteční také v roce 2015. "Pořádat takovou velkou akci bez veřejných prostředků je rizikové," přiznal Urban.

Rozpočet šampionátu ještě nebyl přesně stanoven, ČSLH momentálně řeší hlavně náklady. "Devadesát procent příjmů je ze vstupného. My ale momentálně neznáme ani program šampionátu, nevíme, kdo bude s kým hrát. Cenovou politiku budeme teprve určovat," uvedl Urban.

Mistrovství světa se uskuteční od 1. do 17. května 2015. Základní skupiny budou odehrány v Praze a v Ostravě, finále potom v Praze. Naposledy se hokejové MS v Praze konalo v roce 2004. Tehdy ČSLH dostal od státu dotace přibližně 50 miliónů korun.

Reklama

Související témata: