Hlavní obsah

VIDEO: Slovenský gólman se s tím nemazal. Inkasovat gól? To radši shodil branku

Praha

Jak zabránit již takřka jistému gólu, když víte, že už vás žádný zákrok v rámci pravidel nespasí? S originálním, i když pravda ne moc férovým řešením přišel ve druhé nejvyšší slovenské hokejové lize brankář Jozef Račko.

Brankář Jozef Račko maří takřka jistý gól

 
Článek

Ten si v utkání proti Liptovskému Mikuláši odbýval premiérový start za Michalovce a na začátku druhé třetiny za stavu 6:1 pro svůj tým čelil zapeklité situaci. Račko vyrazil za svou svatyni zachytit nahozený puk, ten se ale od zadního mantinelu nečekaně odrazil zpátky do hřiště, kde na hostujícího útočníka zívala prázdná branka.

Račko však zareagoval bleskurychle a ještě než kotouč stačil skončit v síti, svou branku ramenem vychýlil z konstrukce a shodil ji na led. Rozhodčí tak gól neuznali a Račkovi udělili dvouminutový trest.

„Uznávám, že moc sportovní to nebylo. Všechno se seběhlo velmi rychle, nic jiného mě v tu chvíli nenapadlo. Spoluhráči mi po zápase děkovali za pohotovou reakci. Dobře se u toho nasmáli, nic podobného předtím neviděli," uvedl devětadvacetiletý gólman pro hokejportal.net.

Michalovce v následném oslabení dokonce skórovaly a Liptovský Mikuláš nakonec porazily 10:4.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko