Hlavní obsah

VIDEO: Premiéra snů! Hokejový brankář se uvedl výhrou i gólem

New York

Ozdobit hned svůj premiérový zápas gólem není v hokeji zase tak neobvyklý jev. Pokud je ale střelcem brankář, to už je rarita....

Brankář ozdobil debut gólem.

 
Článek

Mitch Gillam, nováček v brance Cornellu v zámořské univerzitní lize NCAA, si bude pamatovat do konce života, že svůj první zápas v soutěži vyšperkoval přesnou trefou. Několik vteřin před koncem utkání proti týmu Niagary zpečetil střelou přes celé kluziště při hře soupeře bez brankáře výhru svých barev 4:2.

„Zachytil jsem puk a všiml si, že většina hráčů soupeře se nachází na jedné straně kluziště. Když si navíc jeden z obránců najel vlevo k mantinelu a otevřel se přede mnou volný prostor, tak jsem to prostě zkusil. A přímo do brány!" radoval se po utkání šťastný debutant.

Statistiky soutěže připomínají, že Gillam se stal osmým brankářem v historii nejvyšší divize NCAA, který se zapsal mezi střelce. Navíc se nejedná o jeho první podobný počin v tomto kalendářním roce: v lednu, ještě jako hráč Chilliwack Chiefs, byl označen za autora gólu poté, co se jím vyražená střela odrazila od mantinelu a doklouzala do opuštěné klece týmu Surrey Eagles.

Reklama

Související témata: