Hlavní obsah

Exhibici hokejových legend rozhodly nájezdy, vyhráli Rusové

Karlovy Vary

Legendy českého a ruského hokeje se opět po třech letech představily v Karlových Varech a stejně jako v březnu 2010 skončil exhibiční zápas v normální hrací době nerozhodně. Tentokrát se ale hokejisté rozhodli, že se na závěr poměří v samostatných nájezdech, a z výhry 6:5 se radovala sborná.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ruský útočník Alexej Žamnov dává v utkání hokejových legend rozhodující gól, v brance Marcel Kučera z ČR.

Článek

Slavné postavy obou zemí ukázaly, že nezapomněly nic ze svého umění. Několika fintami se blýskl především Oldřich Válek, který vstřelil i první branku exhibice, po dvou gólech přidali Václav Král a Stanislav Bednařík. Na ruské straně dvakrát skóroval Andrej Kovalenko, jednou Nikolaj Kopytin, Valerij Kamenskij a Alexej Žamnov, který pak také rozhodl nájezdy.

Spokojené publikum kvitovalo každou povedenou akci, ale i efektní zákroky brankářů Marcela Kučery, Jiřího Mašáta, Vladimira Myškina a Maxima Michajlovského. Zápas se hrál na 3x15 minut a po každém faulu se konalo trestné střílení.

"Byla to příjemná akce, až na ty závěrečné nájezdy. Je fajn se takhle sejít. O výsledek tolik nejde, hlavně že se sejdeme a pokecáme," uvedl David Pospíšil. "Dnes jsme ale ke konci o ten výsledek bojovali, to se v každém probudí touha vyhrát. Když jsme prohrávali 3:4, tak to je jako když škrtnete sirkou, nohy nejdou, ale hlava chce vyrovnat," smál se Pospíšil.

Reklama

Související témata: