Hlavní obsah

Jsem soudný, mé olympijské šance jsou malé, říká liberecký Nedvěd

Liberec

Před týdnem mu bylo dvaačtyřicet, ale vitality má pořád stejně jako jeho někdejší pittsburský spoluhráč Jágr. Rozesmátá tvář a prošedivělé skráně jsou poznávacím znamením Petra Nedvěda, který před dalším turnajem EHT dostal od reprezentačního kouče Aloise Hadamczika i kapitánské céčko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Nedvěd si o olympiádě iluze nedělá.

Článek

Pro některé hráče bude následující turnaj klíčový z hlediska jejich olympijských šancí. A vy přece také figurujete v širší olympijské nominaci...

Na to já vůbec nemyslím. Abych pravdu řekl, tak to asi není důvod, proč jsem v nároďáku.

A jaký tedy je?

Kde je trenér? Trenére, pomoc! (směje se). Asi jeden z těch důvodů je, že na předchozích turnajích se tolik nedařilo. Došlo ke změnám a já jsem toho součástí.

Že je potřeba zabrat hlavně střelecky, asi není nutné zdůrazňovat.

Samozřejmě i kvůli tomu dostávají šanci jiní. Poslední turnaje nám ukázaly, že s tou koncovkou je to všelijak. Doufejme, že se nám to podaří konečně prolomit.

A třeba tím zase přiživíte své olympijské šance, co říkáte?

Na rovinu: kdo by nechtěl jet na olympiádu, ale zase jsem soudný. Sestava není nafukovací a mé šance jsou malé. Neházím flintu do žita, ale v nominaci budou hlavně hráči z NHL. Z Evropy tam sice jména budou, ovšem daleko míň. Určitě tam nepojedou i kluci, u kterých byste si řekli, že si to zaslouží. Záleží na aktuální formě a trenérech, kdo dostane důvěru.

Na olympiádě byste si mohl zahrát po dvaceti letech, i když v Lillehammeru to bylo v dresu Kanady.

Vezmu si prostě do Soči dva pasy a ono se to už nějak vyvrbí (směje se).

Hadamczik s vámi počítá do ‚superútoku' s Hlinkou a Červenkou. Jak se poskládáte coby tři centři?

Čas nám ukáže. Hlavně abychom si tam nemuseli dávat značky dej přednost v jízdě nebo přednost zprava (usmívá se). Já jsem už pravé křídlo hrál, v Pittsburghu jsem hrál i levé. Když tak to za kluky odbruslím (směje se). Pokud ale dáte k sobě tři šikovné zkušené hráče, tak by to neměl být problém, vždyť nám v lajně bude dohromady přes sto let (107 – pozn. aut.).

Reklama

Související témata: