Hlavní obsah

Barinka nenávistné reakce fanoušků ignoruje: Zvykl jsem si, že mi tchána předhazují

Ostrava

Vítkovický hokejový hromotluk Michal Barinka se sice dušuje, že od svého tchána, reprezentačního kouče Aloise Hadamczika, do poslední chvíle o nominaci do olympijského Soči nevěděl, ale jako by mu nikdo v internetových diskusích nevěřil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Barinka mezi novináři.

Článek

Čtete místy až nenávistné ohlasy na internetu?

Ne, rozhodně je nečtu a nechávám lidi, ať si říkají a píšou, co chtějí. Není to poprvé, co mi někde předhazují, že mou životní partnerkou je Hadamczikova dcera. Zvykl jsem si.

Nevadí vám tvrzení o protekční nominaci?

Na nesmysly nebudu reagovat, ani nikomu neberu jeho názor. Akorát si možná ještě víc než kdykoli předtím přeju, abych hrál co nejlíp a předvedl, co umím. Možná jednu větu přece povím. V reprezentačních výběrech jsem od šestnácti a Hadamczik jejich trenérem nebyl.

Když jste sledoval nominační tiskovou konferenci v televizi, opravdu jste nic netušil?

Je jasné, že se s trenérem potkávám víc než jiní hráči, ale do poslední chvíle jsem nevěděl, jak to se mnou a se Soči dopadne. S oběma syny a s manželkou jsme si sedli k televizi, a když zaznělo mé jméno, kluci vyskočili a křičeli radostí. Nemám už věk, abych šílel před televizní obrazovkou, ale šťastný jsem byl. Překvapilo mě to i potěšilo, obojí zároveň.

Čím jste si ze svého pohledu zasloužil nominaci do Soči?

Výkony na evropské tour, povedla se hlavně prosincová generálka v Soči a pomohla nám s Lukášem Krajíčkem oběma, abychom tam jeli v únoru znovu. Věřím, že mám týmu co dát. Nejsem sice obránce s pověstí gólového střelce, ale v oslabeních bych mohl být platný.

Považujete za svou výhodu, že jste zvyklý hrát na širokém kluzišti?

Je docela možné, že trenéři přihlédli i k tomu. Čtyři metry, o něž je evropský led širší proti zámořskému, podobu hokeje dost výrazně mění.

Před olympijským Naganem mnoho lidí nechápalo nominaci Petra Svobody. A byl to on, kdo v památném finále s Rusy jediným gólem vystřelil zlato. Může nastat paralela?

Tak na něco takového se neodvažuju ani pomyslet, ale moc si přeju, abychom v Soči nezklamali české fanoušky. Spíš Petr Nedvěd, který je taky překvapením nominace, má obrovský přínos. Lidi to třeba nevidí, ale jeho pozitivní vliv na atmosféru v týmu je fakt mimořádný.

Reklama

Související témata: