Hlavní obsah

VIDEO: Legendy odstartovaly hvězdný víkend v KHL. Tvrďáci Janecký s Gudasem nastoupili bez přileb

Bratislava

Častým potleskem odměnili diváci v pátek večer v bratislavské aréně hokejové umění ruských a československých hokejových legend. Tým Alexandra Jakuševa nakonec porazil 8:7 po prodloužení výběr vedený Dáriusem Rusnákem, ale o výsledek opravdu nešlo. Souboj legend byl velmi chutným předkrmem před sobotním Utkáním hvězd KHL, které se koná ve slovenské metropoli.

Nástup legend na led v rámci pátečního programu Utkání hvězd KHLVideo: Ivan Vilček (Bratislava), Sport.cz

 
Článek

„Byl to zážitek. Kdy se naskytne taková příležitost zahrát si proti hráčům, jako jsou Kamensky nebo Žamnov? Tito hráči neztratili nic ze své techniky,“ řekl Sport.cz střelec dvou branek Otakar Janecký. České legendě se moc líbila atmosféra na bratislavském zimním stadiónu. „Vím, že máte nejlepší obecenstvo v celé KHL,“ uvedl.

Janecký a Leo Gudas hráli bez přileb. „Nejsem na to moc zvyklý, ale dneska mi chtěli dát na hlavu takový blembák, tak to jsem odmítl,“ dodala s úsměvem pardubická legenda.

Pavel Richter odmítl, že by mezi staršími hráči zůstala stará sovětsko-československá rivalita. „Mezi námi už rivalita není. Byl to přátelský zápas a bylo to vidět,“ uvedl pro Sport.cz. Richter potvrdil, že na utkání v Bratislavě okamžitě přijal pozvání od sestavovatele mužstva Rusnáka. „Daro mi zavolal. Řekl jsem mu, jestli mě chceš v šedesáti letech, tak přijedu rád,“ bavil se.

Golonka pozvánku nedostal

Některé čs. hokejové legendy však pozvání na toto utkání nedostaly. „Nikdo mě nekontaktoval. Vstřelil jsem 82 branek na mistrovství světa a to nevím, zda někdo překoná,“ uvedl zklamaný Jozef Golonka.

Utkání legend v rámci víkendu Utkání hvězd KHL:
Tým Dariuse Rusnáka - Tým Alexandra Jakuševa 7:8 po prodl. (1:3, 4:1, 2:3 - 0:1)
Branky: 27. a 29. Janecký, 4. Liba, 24. Cíger, 30. Droppa, 53. Hlinka, 57. Kapuš - 48. a 61. Sjomin, , 60. a 60. Kovalenko (obě z tr. střílení), 11. Varickij, 14. Balderis (tr. střílení), 19. Žamnov (tr. střílení), 33. Iľjin.
Tým Dáriusa Rusnáka:
Bříza (28. Rybár) - Sekeráš, Varholík, Kučera, Svoboda, Droppa, Hecl, Gudas, Hajdušek - Liba, Hlinka, Cíger - Rusznyák, Janecký, Richter - Dornič, Kapuš, Pethö - Kameš, Válek, Svozil.
Tým Alexandra Jakuševa:
Myškin (14. Michajlovskij) - Kanarejkin, Ľapkin, Gimajev, Gusarov, Malachov, Kasparaitis - Kamenskij, Medvedev, Kovalenko - Balderis, Žamnov, Jakubov - Varickij, Šepelev, Iľjin - Toržkov, Šalimov, Anisin - Lebedev, Siomin, Čižmin, Štepa.

Reklama