Hlavní obsah

VIDEO: Nejdivnější gól roku. Tak to končí, když se brankář věnuje lahvi

Ta situace byla podivná od začátku až do samotného gólového konce. Jen zřídkakdy se takový zásah přes celé hřiště vidí. Zrodil se proto, že někteří zainteresovaní se zrovna nedívali tam, kam měli. Vše se přihodilo ve švédské hokejové lize při víkendovém utkání Färjestad-Leksand.

Podivný gól ve švédské hokejové lize.

 
Článek

Z nového roku ještě mnoho času neuplynulo, a tak směle můžeme tenhle gól vyhlásit jako nejpodivnější v jeho dosavadním krátkém průběhu.

Domácí v 56. minutě vedli 3:0, nikam nepospíchali, ani ke vhazování v soupeřově třetině při vlastní přesilovce. Uplatněno však bylo "švédské" pravidlo, že po pěti sekundách se může vhazovat i při nepřipravenosti soupeře.

Leksandský Gabriel Karlsson se tak nikým neobtěžován ujal puku a poslal ho směrem na brankáře Fredrika Petterssona Wentzela. Ten se ovšem zrovna věnoval lahvi a svému občerstvení, a tak ani pořádně neregistroval, co se děje. A že to byl gól, jej docela zaskočilo. Předpokládal snad, že puk k němu zamířil nedopatřením bůhví odkud a že se ještě ani nehrálo. Jeho spoluhráči se odvolávali na to, že hlavní sudí komunikoval s jejich trenérem, což záznam nepotvrzuje. Jisté je to, že gól platil.

Domácí přes faux pas nakonec ale o body nepřišli. Vítězství pojistili ještě dvěma trefami v samém závěru. Dostali se tak v tabulce na šesté místo těsně před svého víkendového soupeře, s nímž mají stejný počet bodů.

Reklama

Související témata: