Hlavní obsah

Spartak - Petrohrad 1:5Červenka přispěl gólem k patnácté porážce Spartaku za sebou

Aktualizováno

Útočník Roman Červenka pomohl jedním gólem k vítězství hokejistů Petrohradu 5:1 nad Spartakem Moskva, který utrpěl v Kontinentální lize patnáctou porážku za sebou. Moskevský celek tak pokračuje v nejhorší sérii v historii soutěže. Václav Nedorost dvakrát překonal Jakuba Štěpánka v brance Čerepovce, Doněck ale doma prohrál 2:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Český hokejový útočník Roman Červenka.

Článek

Červenka zvýšil v 49. minutě na 4:1 dvanáctou brankou v sezóně. V posledních pěti zápasech skóroval čtyřikrát a nasbíral šest kanadských bodů. Alexander Salák v brance Petrohradu přišel o šanci na čtvrté čisté konto v sezoně v 28. minutě, kdy ho překonal gólem na 1:2 Igor Volkov.

Petrohrad na druhém místě Západní konference odskočil třetímu Lvu Praha na rozdíl sedmi bodů.

Nedorost si vylepšil střeleckou bilanci v sezoně na 13 gólů, ale Doněcku k bodům nepomohl. V 55. minutě snížil na 1:2 a jeho tým se už na konci 58. minuty odhodlal ke hře bez brankáře, ale po nepovedené rozehrávce domácích vrátil Severstalu dvougólové vedení trefou do prázdné branky Gennadij Stoljarov. Hned po gólu se obránce Čerepovce Petr Čáslava popral s dlouholetým hráčem NHL Randym Robitaillem a byl vyloučen do konce zápasu.

Donbass 62 sekund před sirénou znovu odvolal brankáře a Nedorost při hře šest na čtyři podruhé prostřelil Štěpánka. Český gólman jinak v zápase kryl 36 střel a pomohl Čerepovci vybojovat třetí výhru z posledních sedmi duelů.

Petr Koukal zařídil Nižněkamsku bod z utkání v Chabarovsku, když v 58. minutě osmým gólem v sezoně vyrovnal na 4:4. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž český hokejista ani jeho spoluhráči neuspěli a domácí zvítězili 5:4. Chabarovsk tak přerušil sérii osmi porážek.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Nižněkamsk 5:4 po sam. nájezdech (za hosty Koukal 1+0)
Vladivostok - Ufa 3:2
Novokuzněck - Čeljabinsk 2:3 po sam. nájezdech
Novosibirsk - Magnitogorsk 2:1
Spartak Moskva - Petrohrad 1:5 (za hosty Červenka 1+0)
Dinamo Minsk - Atlant Mytišči 1:7
Doněck - Čerepovec 2:3 (za domácí Nedorost 2+0)
Záhřeb - Jaroslavl 1:0

Reklama