Hlavní obsah

Za faul, který soupeř odnesl prasklou lebkou, vyfasoval Novák trest na 12 zápasů

Praha

Hokejový útočník Nitry Lukáš Novák dostal za svůj zákrok na košického kapitána Martina Štrbáka ve čtvrtém utkání finále slovenského play off od disciplinární komise trest na dvanáct zápasů.

Foto: www.hokej.sk/

Hokejista Košic Martin Štrbák utrpěl dvojnásobnou zlomeninu lebky.

Článek

Štrbák, mistr světa z roku 2002, utrpěl dvojnásobnou zlomeninu lebky a přímo ze stadiónu byl odvezen do nemocnice, kde na pozorování strávil noc na úterý. Tam ho Novák navštívil a svého faulu litoval.

„Omluvil jsem se mu. Do souboje jsem nešel s úmyslem ho zranit. Poskočil jsem a z otočky ho zasáhl zřejmě do brady. On spadnul a způsobil si zranění. Sám jsem překvapený, jak to (omluvu) Martin přijal - sportovně. Vážím si ho jako hráče i chlapa. Velmi mě to mrzí," prohlásil pro hokejportal.net.

„Z trestu mám smíšené pocity, nečekal jsem, že dostanu dvanáct zápasů. Stále mě však v první řadě zajímá to, aby byl Martin v pořádku," dodával Novák pro server cas.sk. Jelikož finálový stav série mezi Košicemi a Nitrou je vyrovnaný 2:2 a do konce sezóny se odehrají ještě maximálně tři zápasy, trest se Novákovi přenese i do dalšího ročníku. A podle pravidel Mezinárodní hokejové federace zůstane v platnosti, i kdyby osmadvacetiletý centr změnil dres a zamířil do ciziny.

Nováka kromě disciplinárky potrestal i klub, který mu vyměřil pokutu ve výši měsíčního platu. Ten podle cas.sk činí přibližně 2000 eur (zhruba 55 000 korun).

Reklama

Související témata: