Hlavní obsah

Hokejisté Košic s třemi Čechy získali sedmý slovenský titul

Hokejisté Košic s českým brankářem Alexandrem Hylákem a obránci Tomášem Kloučkem a Michalem Šedou získali sedmý titul ve slovenské extralize. Tým z východu Slovenska deklasoval v nedělním sedmém zápase finále 6:0 Nitru vedenou českým koučem Antonínem Stavjaňou a sérii vyhrál 4:3 na zápasy. Košice si také zajistily účast v obnovené Lize mistrů.

Foto: hckosice.sk

Hokejisté Košic na archivním snímku.

Článek

Sedmý duel vyrovnané série mezi nejlepšími dvěma mužstvy základní části nabídl nejjednoznačnější průběh. Prvních pět utkání skončilo o jednu branku a to předchozí šesté o dvě. Dnes nicméně Košice využily plně výhodu domácího prostředí, ve druhé třetině nastřílely čtyři góly, a po dvouleté odmlce se vrátily na mistrovský trůn.

Již třetí slovenský titul získal v dresu Košic český bek Šeda. Poprvé se radovali jeho kolega z obrany Klouček a brankář Hylák, jenž kryl záda zkušenému Rastislavu Staňovi.

Košice, které se zajímají o vstup do české extraligy, mají kromě sedmi slovenských titulů ve sbírce také dva federální z 80. let minulého století.

Stavjaňa ani napotřetí neuspěl

Na lavičce Nitry, jež ve finálové sérii stále dotahovala vedení Košic, nedosáhl ani na třetí pokus na svůj první titul na Slovensku kouč Stavjaňa. Bývalý vynikající obránce už musel strávit finálové porážky v roce 2007 s Duklou Trenčín a tři roky nato jako trenér Slovanu Bratislava. I tak se však podepsal pod největší úspěch v historii klubu, finále Nitra dosud nikdy nehrála.

"Myslím, že se Nitra nemá za co stydět. Ani za sezónu, ani za play off," řekl po porážce v sedmém duelu dvojnásobný mistr světa Stavjaňa, jenž měl v kádru i české útočníky Filipa Bajteka, Richarda Hrazdiru a gólmana Vlastimila Lakosila.

Největší hvězdou play off zvolili fanoušci jednačtyřicetiletého kapitána Nitry Jozefa Stümpela, slovenského mistra světa z roku 2002.

Finále play off slovenské hokejové ligy - 7. zápas
Košice - Nitra 6:0, konečný stav série 4:3

Reklama

Související témata: