Hlavní obsah

Postup do první ligy jsme si právem zasloužili, tvrdí trenér hokejistů Prostějova Zachar

Prostějov

Už jen z povinnosti odehráli hokejisté Prostějova závěrečný zápas baráže o první ligu na ledě Mostu. Nastoupili do něj totiž jako postupující celek do vyšší soutěže, protože měli jistotu, že v barážové skupině skončí na prvním nebo druhém místě, zaručujícím kýženou prvoligovou účast pro příští sezónu. „Myslím, že jsme si postup právem zasloužili,“ řekl pro Sport.cz. prostějovský trenér Petr Zachar po finiši baráže na mosteckém stadiónu.

Foto: www.hcsparta.cz

Jiří Vykoukal slíbil, že bude oblékat dres Prostějova.

Článek

Nemrzí vás přece jen, že jste v baráži neobsadili první příčku?

Pro nás bylo hlavní, že jsme si postupovou pozici zajistili už v předposledním kole. Následovalo velké uvolnění ze splněného cíle a pak jsme jeli do Mostu. A jestli jsme nakonec první, nebo druzí, je úplně jedno.

Prostějov se vrací do první ligy po šesti letech. Co to pro klub znamená?

Majitel šel do sezóny s tím, že chce postoupit. Ve finále druhé ligy jsme vyřadili sousední Přerov a na rozhodující barážové zápasy na nás chodily v Prostějově čtyři a půl tisíce diváků. To je signál, že je hokej zajímá a má smysl pro ně hrát.

Můžete v krátkosti charakterizovat hráčský kádr?

Měli jsme dost širokou soupisku a i díky tomu jsme mohli soupeře přehrávat. Nejzkušenějším hráčem je jedenačtyřicetiletý Michal Černý, který má extraligový titul s Olomoucí a hrál i za Kometu Brno. Luňák okusil extraligu ve Spartu a v Kladně. Ze Sparty hostoval i Antončík, Duba prošel Vsetínem.

Jakou pozici má v prostějovském hokeji někdejší mistr světa Jiří Vykoukal?

Je mým asistentem u týmu s tím, že se stará o beky a řídí obranu, já si hledím útočníků. Do Mostu s námi na poslední zápas nepřijel, protože byla baráž rozhodnutá a Jirka se věnoval svým věcem.

Prý se chystá vrátit na led?

Má v jedenačtyřiceti letech vyřízenou registraci a nechal se slyšet, že pokud postoupíme, nastoupí za tým v první lize. Nejprve chce od léta dva až tři měsíce potrénovat.

Věříte, že bude znovu hrát?

Sliby se mají plnit. Ale jsou také sliby, které se vyřknou jen tak, aby člověk nezarmoutil.

A co vy, zůstanete na prostějovské střídačce?

Nevím, záleží spíše na vedení klubu. A na tom, jaké budou jeho ambice ve vyšší soutěži.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko