Hlavní obsah

Hokejová Liga mistrů bobtná, rozrostla se na 44 týmů

Curych

Obnovenou Ligu mistrů v ledním hokeji bude nakonec hrát 44 týmů. Divokou kartu nově obdržely francouzský Briancon, dánský celek SönderjyskE, britský Nottingham a Valerenga Oslo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský kapitán Petr Čajánek slaví mistrovský titul, jeho tým bude hrát Ligu mistrů.

Článek

Organizátoři museli kvůli rozšíření počtu účastníků upravit herní systém soutěže. Místo deseti základních skupin jich bude jedenáct, přičemž postup do osmifinále si zajistí vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

Briancon získal poprvé v historii titul ve francouzské lize, tým SönderjyskE vyhrál dánskou ligu poosmé v historii a počtvrté za posledních šest let. Nottingham dobyl osm z hlavních 12 trofejí v rámci britské ligy za poslední čtyři sezony.

Valerenga patří dlouhodobě k nejlepším norským celkům, ale letos se ve finále musela sklonit před Stavangerem. Právě Stavanger a Košice získaly divokou kartu pro účast v Lize mistrů již dříve. "Na možnost zahrát si zase proti nejlepším týmům Evropy se moc těšíme. Bude to dobrá zkouška schopností našeho klubu a také kvality naší ligy," uvedl v tiskové zprávě klubový ředitel Valerengy Jan Tore Kjaer.

Českou extraligu budou v Lize mistrů zastupovat Liberec, Pardubice, Sparta Praha a Vítkovice jakožto zakládající členové, mistrovský Zlín a Třinec coby druhý tým základní části.

Los soutěže se uskuteční 21. května v dějišti mistrovství světa v Minsku.

Reklama