Hlavní obsah

Povede dál slovenskou reprezentaci? Dobře si to promyslím, řekl Vůjtek a chystá se do lázní

Na stole mu leží nabídka od Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH), aby si angažmá u reprezentačního výběru našich východních sousedů prodloužil ještě o rok. Český trenér Vladimír Vůjtek se však stále ještě nerozhodl, jestli ji přijme. Jasno by mělo být do 18. června, kdy zasedá výkonný výbor SZLH.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Trenér slovenské reprezentace Vladimír Vůjtek.

Článek

Právě od výkonného výboru dostal prezident slovenského svazu Igor Nemeček v minulém týdnu mandát, aby s Vůjtkem jednal o podepsání nové smlouvy. A to přesto, že Slovensko na letošní olympiádě v Soči ani na mistrovství světa v Minsku nepostoupilo ani do čtvrtfinále.

„Jenže práce pana Vůjtka si vážím. Přestože nám letošní sezóna nevyšla, dokázal do týmu zapracovat větší počet nových hráčů. A mnozí z nich se pak ukázali v Minsku v dobrém světle. Generační výměnu opravdu potřebujeme," ocenil Nemeček 67letého trenéra.

„Všechno si dobře promyslím. Teď ale půjdu odpočívat do lázní v Luhačovicích," řekl Vůjtek pro internetové stránky Slovenského svazu. Bezprostředně po skončení šampionátu v Minsku ale přiznal, že loučit se se slovenskou reprezentací na příštím mistrovství světa v České republice by bylo pěkné. „Samozřejmě že je lákavé ukončit kariéru v rodném městě," připomíná Vůjtek, že Slováci by své zápasy základní skupiny měli sehrát v Ostravě.

Vůjtek se stal trenérem slovenského národního týmu v létě 2011, kdy na střídačce nahradil Glena Hanlona. Na MS 2012 v Helsinkách získal senzační stříbro, o rok později v Helsinkách a Stockholmu skončil s mužstvem osmý. Letos ale na OH v Soči obsadil s týmem až předposlední jedenácté místo, na šampionátu v Minsku skončili Slováci devátí.

Povede Vladimír Vůjtek slovenskou hokejovou reprezentaci i v příštím roce na MS v České republice?
Ano
90,3 %
Ne
9,7 %
Celkem hlasovalo 1191 čtenářů.

Reklama

Související témata: