Hlavní obsah

Před 14 lety svým úderem ukončil soupeři kariéru. Nyní bude platit milióny

Grand Rapids

Bývalý hokejista NHL Kevin Miller v roce 2000 trefil kanadského hráče Andrewa McKima tak nešťastně, že mu ukončil kariéru. K incidentu došlo ve švýcarské nejvyšší soutěži. Nyní musí Američan Miller uhradit v přepočtu 32 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americký hokejista Kevin Miller (vlevo) na světovém šampionátu v roce 2003.

Článek

Zaplatit odškodné společnosti, u které byl kanadský hokejista pojištěn, nařídil Millerovi už v roce 2010 soud ve Švýcarsku. Částku stanovil na 1,1 miliónu dolarů. Verdikt nyní potvrdil i federální soud v Grand Rapids a suma mezitím narostla o úroky a soudní výlohy na 1,6 miliónu dolarů.

Miller, tehdy hráč Davosu, trefil roku 2000 curyšského McKima, který se radoval ze vstřelené branky, do oblasti hlavy a krku, v důsledku čehož soupeře poslal hlavou přímo na led. Okamžitým trestem Millerovi bylo poslání do kabin a následný osmizápasový distanc. Američan sice přiznal, že do McKima minimálně lehce strčil, ale nesouhlasil, že mu tím způsobil vážná zranění, která Kanaďan utrpěl po pádu na led.

Kanadský hokejista byl po zákroku několik týdnů hospitalizován s otřesem mozku a dalšími zraněními. Pochroumané zdraví mu už nedovolilo v kariéře pokračovat, a tak musel Kanaďan ve 30 letech s hokejem skončit.

McKim odehrál 38 zápasů v NHL, poslední léta své kariéry ale dohrával v Evropě. Miller má na kontě 620 zápasů v NHL za devět různých týmů.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články