Hlavní obsah

Spory jsou minulostí! Chára a Šatan se usmířili a zahrají si v jednom týmu

Trenčín

Dobrá zpráva pro všechny fanoušky! Hvězdní slovenští hokejisté Zdeno Chára a Miroslav Šatan, kteří spolu více než rok nekomunikovali a jejich rozepře narušila i složení národního výběru na olympijských hrách v Soči, svůj spor urovnali. Informaci přinesl slovenský portál čas.sk. Oba by se dokonce měli tento měsíc objevit v jednom týmu v exhibičních zápasech na počest tragicky zesnulého spoluhráče Pavola Demitry.

Foto: Profimedia.cz

Slovenští hokejisté Zdeno Chára a Miroslav Šatan během společného působení v KHL.

Článek

Bývalé lídry slovenské reprezentace rozdělil Chárův hit na Šatana ve středním pásmu v utkání Kontinentální ligy mezi Lvem Praha a bratislavským Slovanem z listopadu předminulého roku. Mistr světa z roku 2002 si při zákroku robustního beka poranil páteř a hrozil mu dokonce konec kariéry.

Oba měli od té doby několikrát možnost si konflikt vysvětlit a celou věc urovnat, ale ani jeden se k prvnímu kroku neměl. Spor se přenesl až do reprezentace, jejíž trenér Vladimír Vůjtek v nominaci pro Soči vynechal Šatana s tím, že se po pozdějším nástupu do sezóny rozehrával pomaleji. Až po olympiádě, kde Slováci obsadili až 11. místo, český kouč přiznal, že nebýt sporu, Šatan by v Soči hrál.

„Usoudili jsme, že bude menší zlo, když necháme nominaci bez Mira. Do poslední chvíle jsme čekali na telefonát jednoho či druhého, že se dohodli, smířili. Okamžitě bychom nominaci změnili. Jenže, telefon nezazvonil," citoval Vůjtka server sme.sk.

Až ve středu v Trenčíně na soukromém promítání nového dokumentu, kam je pozvala Demitrova žena Majka, si oba podali ruce. Po dlouhých 634 dnech...

Oba by se nyní měli zúčastnit bok po boku srpnových exhibičních zápasů na Demitrovu počest v Popradu, Trenčíně a v Bratislavě. Renomovaný forvard zemřel při letecké havárii hokejového týmu Jaroslavli v září roku 2011, při níž přišli o život také Karel Rachůnek, Josef Vašíček a Jan Marek.

V národním mužstvu se už nepotkají. Šatan se po letošním světovém šampionátu v Bělorusku rozhodl v 39 letech reprezentační kapitolu uzavřít.

Reklama

Související témata: