Hlavní obsah

Kde se stala chyba? V Norsku bizarně uplatnili nová pravidla v hokeji. A teď sklízí posměch

Krisitansand

Zavádění nových pravidel ve sportu se občas setkává s nevolí a nepochopením, ale způsob, jakým se vypořádali s novými pravidly ohledně rozvržení hokejové hrací plochy v norském Kristiansandu, je skutečně velmi originální.

Foto: Sport.cz

Ledová plocha v Kristiansandu, kde se body pro vhazování přesunuly ze středního do útočného pásma.

Článek

Mezinárodní hokejová federace IIHF se rozhodla od příští sezóny po vzoru NHL posunout modré čáry blíže ke středu, aby vznikl větší prostor v útočném pásmu. Nově jsou umístěny modré čáry 22,86 m od zadního mantinelu, přitom stávající vzdálenost představovala 21,36 m. Na kluzišti dlouhém 60 metrů se tak délka středního pásma zkrátí z 17,28 m na 14,28 m.

V hokejové hale na jihu Norska sice správně posunuli obě modré čáry blíže ke středu hřiště, jenže zapomněli na menší detail - posunout spolu s čárami i body pro vhazování ve středním pásmu, které tak nyní zůstaly v pásmu útočném.

„Najděte jednu chybu na ledě v Kristiansandu #ehh #wtf," posmíval se na svém twitterovém účtu útočník Rosenborgu Niklas Nielsen Unger. „Haha" přidal se zase kapitán Färjestadu Ole-Kristian Tollefsen.

„V Krisitansandu bude výhodné dostávat se do ofsajdu," rýpl si Tommy Johansen ze Sparty Sarpsborg s tím, že by se po ofsajdu na modré v tomto případě vlastně vhazovalo v útočném pásmu soupeře.

Reklama