Hlavní obsah

Liga mistrů bude pro Vítkovice zisková jen v případě postupu

Ostrava

Jen v případě postupu ze základní skupiny bude mít pro hokejisty Vítkovic nově vzkříšená Liga mistrů finanční profit. Podle manažera klubu Petra Husičky by pouze na účasti v základní skupině klub prodělal. Ostravský celek do soutěže vstoupí čtvrtečním zápasem proti německému Ingolstadtu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Generální manažer hokejového klubu HC Vítkovice Steel Petr Husička (vpravo) a hlavní trenér mužstva Peter Oremus na tiskové konferenci v Ostravě před zahájením Ligy mistrů.

Článek

Liga mistrů je dalším z řady podobných projektů, které mají hokeji zajistit větší prestiž na úrovni klubových soutěží. Husička však upozornil, že současný model se proti dřívějším nejvíce odlišuje jinou organizační strukturou. "Dříve ty soutěže byly organizovány z Curychu. Povedlo se najít silného marketingového partnera, který dělá i mistrovství světa. Jsou tam nějaké záruky, myslím, že by to mohlo být dobré," řekl dnes novinářům Husička.

Projekt, který je zatím pořád v plenkách, se však své fotbalové obdobě ani nepřibližuje. Husička přiznal, že účast v základní skupině bude pro klub ztrátová. "Základní část musíme dotovat, ale kdybychom postoupili, pak to je už pro nás docela zajímavá soutěž," naznačil.

Vítkovický manažer přesto Lize mistrů prorokuje světlou budoucnost. "Tohle je projekt, po kterém je hlad. Svědčí o tom, že šestadvacet klubů se dalo dohromady a založilo akciovou společnost. Nestálo to málo peněz, proto si myslím, že do budoucna to může být zajímavé," dodal Husička.

Vítkovice v základní skupině po Ingolstadtu změří síly ještě se švýcarským Zugem a finskou Lappeenrantou. Postup do osmifinále si zajistí vítězové skupin a pět nejlepších celků z druhých míst.

Reklama

Související témata: