Hlavní obsah

Pokus o korupci v juniorské extralize byl prý nepochopeným vtipem

České Budějovice

Českobudějovický hokejista, který se údajně pokusil ovlivnit výsledek utkání juniorské extraligy s Litvínovem, tvrdí, že celá situace byla nepochopeným vtipem. Správní rada HC Motor ho nicméně až do objasnění celé události vyřadila z týmu. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek bankovek

Článek

"Hráč situaci vysvětloval jako špičkování a nepochopený vtip, který zašel dál, než si vůbec dokázal představit. A ubezpečoval přítomné, že v žádném případě nechtěl ovlivnit zápas," uvedl klub.

Páteční utkání extraligy juniorů mezi hokejisty Litvínova a Českých Budějovic bylo kvůli podezření z pokusu o ovlivnění výsledku odloženo. Jeden z hráčů Litvínova informoval vedení, že byl kontaktován hráčem Motoru. Policie i hokejový svaz případ vyšetřují.

"Správní rada společně se sportovním vedením klubu potvrdila rozhodnutí o vyřazení hráče z družstva do objasnění celé události, tedy do vydání rozhodnutí disciplinární komise," napsali českobudějovičtí funkcionáři. Další podrobnosti nebudou vzhledem k věku hráče a probíhajícímu vyšetřování zveřejňovat.

Reklama

Související témata: