Hlavní obsah

Domácí soutěž, nebo Liga mistrů? Neradi bychom si rybičky vyskákali dopředu, tvrdí Čajánek

Zlín

Do obnovené hokejové Ligy mistrů se českým šampiónům ze Zlína příliš nechtělo, přesto se po dvou úvodních výhrách usadili v čele tabulky skupiny D. Kapitán týmu Petr Čajánek si nedělního triumfu 3:1 nad Djurgaardenem nesmírně považoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán hokejistů Zlína Petr Čajánek

Článek

Vítězství nad šestnáctinásobným švédským mistrem vás muselo potěšit, ne?

Rozhodně. Zvlášť když soupeř přijel s tím nejlepším, co má. Byl to výborný zápas, hráči švédského celku se ukázali jako skvělí bruslaři. Těší mě, že jsme je obrali o body.

V prvním klání jste porazili Eisbären Berlín na nájezdy. Jaký máte zatím ze soutěže dojem?

Pro nás hokejisty, trenéry i diváky je to určitě vhodné zpestření letní pauzy. Je dobře, že se můžeme střetnout s kvalitními mužstvy, na jaká bychom asi jinak v přípravě nenarazili. Vždyť v neděli proti nám stál kupříkladu slavný Samuelsson. Zejména pro mladé kluky je to vynikající škola a taky možnost, jak se v Evropě trochu zviditelnit a říct si třeba i o lukrativnější angažmá.

Takže nakonec vítáte, že se Zlín do Ligy mistrů přihlásil?

Nikdo ve Zlíně nezpochybňoval sportovní přínos. Trochu rozpačití jsme byli z dlouhého cestování a ekonomické náročnosti. Hokejová Liga mistrů je pochopitelně nesrovnatelná s atraktivní fotbalovou soutěží, v níž se točí spousta peněz. Teď už ale nemá smysl se v tom babrat. Hrajeme ji a jsme za to rádi.

Ligu mistrů zřejmě uvítali i vaši fanoušci, kteří při utkání s Djurgaardenem vytvořili parádní kulisu.

Za to jim patří obrovský dík. Návštěva přes čtyři tisíce diváků je super. A třeba jich na další zápasy ještě přibude.

Po střetnutí si vyžádali děkovačku, k níž jste se zpočátku příliš neměli. Proč?

Děkovačky jsme si skutečně chtěli nechat až na extraligu. Diváci ovšem byli tak fantastičtí, že jsme museli pozměnit plány. Neradi bychom si ale vyskákali rybičky dopředu. (smích)

Extraligu tedy považujete za mnohem důležitější soutěž?

Popravdě řečeno ano. Tím ovšem neříkám, že do dalších duelů Ligy mistrů nepůjdeme naplno. Chceme v ní samozřejmě dojít co nejdál. Bylo by ovšem hodně nepříjemné, kdyby se náš případný postup do vyřazovacích bojů později projevil nějak negativně na výsledcích v extralize.

V ní budete obhajovat titul. Troufáte si na úspěch z minulé sezóny navázat?

Teď vůbec neuvažuju o tom, co bude příští rok v březnu nebo v dubnu. My musíme postupovat po malých krůčcích. Nejprve se budeme chtít vyhnout baráži a pak se probojovat do play off. Až v něm budeme, začneme teprve přemýšlet o tom, jak se co nejvíc přiblížit triumfu.

Reklama

Související témata: