Hlavní obsah

Rok bez hokeje! Českobudějovický junior pyká za pokus o ovlivění zápasu

Praha

Disciplinární komise Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) potrestala hráče juniorského týmu Českých Budějovic s iniciály P. S. (protože se jedná o nezletilého, svaz nechce zveřejňovat celé jméno), který čelí podezření z pokusu o ovlivnění pátečního utkání juniorské extraligy proti Litvínovu, nepodmíněným zastavením činnosti na dvanáct měsíců.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Dotyčný měl před pátečním zápasem kontaktovat jednoho ze svých protihráčů prostřednictvím sms zprávy s pokusem ovlivnit výsledek zápasu. To kvůli tomu, aby si mohli na duel vsadit u některé ze sázkových kanceláří a vydělat tak na něm.

Hráč Litvínova však okamžitě celou situaci nahlásil svým trenérům, kteří následně informaci předali hokejovému svazu. Ten v pondělí zahájil disciplinární řízení a po dvou dnech projednávání s účastníky případu a jejich zákonnými zástupci vyhodnotil jednání mladíka Českých Budějovic jako zvlášť závažné porušení Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH.

Disciplinárka hráči uložila nepodmíněný trest zastavení činnosti na 12 měsíců s účinností do 21. srpna příštího roku. V podobných závažných proviněních včetně narušení regulérnosti soutěže přitom hráčům hrozí až doživotní zákaz činnosti, mladistvým pak stopka na rok a půl. Junior Jihočechů dostal o půl roku méně i kvůli přihlédnutí k tomu, že byl až doposud bezúhonný. Proti rozhodnutí je možné do patnácti dnů podat odvolání k výkonnému výboru ČSLH.

Hráč se na mimořádné víkendové schůzi správní rady českobudějovického klubu hájil tím, že situaci bral jako špičkování a nepochopený vtip, který zašel dál, než si vůbec dokázal představit. A ubezpečoval přítomné, že v žádném případě nechtěl ovlivnit zápas.

Jenže tomu disciplinární komise neuvěřila. Jeho čin navíc vyšetřuje i policie, které litvínovský klub předal veškeré dostupné podklady. Utkání Litvínova s Českými Budějovicemi bylo odloženo, nový termín doposud nebyl určen.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko