Hlavní obsah

Sparta se bojí ostudy. Liga mistrů její fanoušky netáhne

Praha

Zápasy obnovené Ligy mistrů neberou jen jako pouhou přípravu na blížící se start domácí extraligy. Hokejisté Sparty už dopředu vyhlašovali, že uspět v mezinárodní soutěži proti kvalitním evropským celkům je jedním ze sezónních cílů. Po dvou zvládnutých zápasech ve finském Kuopiu a švédském Växjö se Holešovičtí ve čtvrtek poprvé představí doma. Jenže fanoušci o duel s Växjö nejeví velký zájem a vedení klubu se tak bojí, aby Tipsport aréna nezela prázdnotou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci pražské Sparty o zápasy Ligy mistrů velký zájem neprojevují.

Článek

Ve Zlíně dorazilo na souboj se švédským Djurgaardenem přes čtyři tisíce diváků, ve Vítkovicích na švýcarský Zug i německý Ingolstadt přes tři tisícovky, stejně jako v Třinci na švýcarský Bern. Velice slušná čísla na to, že v té době ještě probíhaly letní prázdniny.

Návštěvnost utkání Ligy mistrů na českých stadiónech
Třinec - Bern3723
Třinec - Stavanger2875
Vítkovice - Ingolstadt3398
Vítkovice - Zug3186
Zlín - Djurgaarden4018
Liberec - Oulu1449

Jen Liberec zažil zklamání, zápas s finským Oulu vidělo necelých patnáct set příznivců. Obavy, aby se něco podobného neopakovalo i v jejím případě ve čtvrtek s Växjö, má teď Sparta. Odhad návštěvnosti v tuto chvíli zavání fanouškovskou ostudou, v úterý bylo prodáno jen kolem tisícovky vstupenek.

Po odehraných 44 zápasech Ligy mistrů je přitom průměr návštěvnosti 3306 diváků. „Dostat se nad průměr soutěže by pro sparťanské fanoušky měla být naprostá samozřejmost," říká na rovinu pro oficiální stránky Sparty Petr Bříza, předseda představenstva klubu.

Jak si Sparta vede v Lize mistrů:
Kuopio - Sparta 4:5 po sam. náj.
Växjö - Sparta 2:5

Když sparťanský management odhadoval, kolik fanoušků by na Växjö mohlo dorazit, došel k číslu minimálně čtyři tisíce. „Věříme, že fanoušci si ještě v posledních hodinách zajistí vstupenku v předprodeji, nebo přímo na pokladnách před utkáním," uvedl Jan Kryšpín, marketingový šéf Sportovního holdingu Praha, do jehož portfolia Sparta spadá. Cenová dostupnost lístků není pro fanoušky příliš náročná, ty nejlevnější se dají pořídit za 120 korun.

Tabulka skupiny
1.Sparta Praha2110010:65
2.KalPa Kuopio210105:54
3.Växjö210018:63
4.Mannheim200021:70

„Kdekoliv v Evropě se řekne český klubový hokej, drtivá většina odpoví Sparta. Jméno našeho klubu je v nové soutěži kvalitně prezentováno díky dvěma výhrám ve Finsku a Švédsku. Věřím, že bude kvalitně prezentováno i co se týče zájmu našich fanoušků o domácí zápasy," uzavřel Bříza.

Reklama

Související témata: