Hlavní obsah

Spartu v Lize mistrů zradili fanoušci. Jandač nechápal a za příklad dával Kometu

Strachovali se o to už před zápasem a jejich obavy se nakonec naplnily. Hokejisté Sparty ve čtvrtek večer sehráli první zápas obnovené Ligy mistrů na domácím ledě, jenže jejich fanoušky to moc nezajímalo. Při utkání se švédským Växjo totiž zela holešovická Tipsport aréna prázdnotou, dorazilo jen 1985 diváků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušky pražské Sparty zápas Ligy mistrů s Växjö nenalákal.

Článek

A to se ještě o kulisu starala i zhruba stovka fanoušků hostujícího týmu, která prakticky po celé utkání povzbuzovala své miláčky chorály.

„Už dopředu jsme měli určité signály, že o utkání není až takový zájem. Jestli je to pozdním začátkem zápasu nebo neatraktivitou soutěže... Ale vždyť přijel přední švédský tým," kroutil hlavou po vítězství 5:4 kouč Sparty Josef Jandač.

Samo sebou, že jej pohled do prořídlých tribun netěšil. Duelu Ligy mistrů by slušela podstatně vyšší návštěva. Jenže ta nepřišla. I přesto, že Holešovičtí zatím jako dosud jediný český celek kráčejí soutěží bez porážky.

Pilař: Lidi asi mají starosti se školou svých dětí

„Fakt nevím, čím to je, že lidi nepřišli. Jsme z toho zklamaní, hodně nás to mrzí," pokračoval trenér a připomněl, že třeba fanoušky Zlína a Třince Liga mistrů táhne. „Nebo se podívejte na Brno, které má vyprodaná přípravná utkání, ať už hraje s Nitrou, Skalicí, Porubou nebo Novým Jičínem. Bohužel, tak to prostě je," posteskl si Jandač.

„Je začátek sezóny a pro Čechy je Liga mistrů něco nového. Lidi teď asi mají starosti se školou svých dětí, navíc moc nepomohl pozdní čas zápasu," snažil se hledat příčiny fanouškovského nezájmu obránce Karel Pilař.

„Lidí opravdu moc nebylo. Ale ti, kteří přišli, fandili skvěle a za to jim chceme poděkovat," snažil se najít pozitiva Martin Réway, jenž souboj s Växjö rozhodl vítěznou trefou.

„Doufáme, že předvedenou hrou, dobrými výkony a vítězstvími je nalákáme," přeje si slovenský útočník. „Věřím, že když postoupíme do další fáze, přijde pak o hodně větší návštěva," uzavřel Pilař.

Reklama

Související témata: