Hlavní obsah

VIDEO: Vyndejte si hlavy ze zadků, vzkázal Danton fandům, kteří odsoudili jeho surovou bitku

Mělo jít o poklidnou přípravu na blížící se start polské nejvyšší hokejové soutěže, jenže nakonec se přátelský duel mezi týmy Podhale a Sanokem ani nedohrál. Na konci druhé třetiny se na ledě strhla hromadná potyčka, v níž jednu z hlavních rolí sehrál vyhlášený bouřlivák Mike Danton. Po skončení šarvátky, do které se zapojili i gólmani obou mužstev, rozhodčí zápas za stavu 3:0 pro Sanok radši ukončili.

Bitka v přípravném utkání polských hokejových mužstev

 
Článek

Danton je svým výbušným chováním proslulý. Rukavice častokrát shazoval v NHL, kde odehrál dvě sezóny za New Jersey a St. Louis, pěstní souboje ukázal třiatřicetiletý Kanaďan i ve Znojmě, za nějž v ročníku 2011/12 nastupoval v mezinárodní EBEL lize.

Teď o sobě dal zase vědět v dresu Sanoku. Když si jeden ze soupeřů vyšlápl zákrokem zezadu na jeho spoluhráče Jordana Knoxe, okamžitě po něm vystartoval. Ocitl se ale v menšině, neboť hromadná potyčka se odehrávala u domácí střídačky, která se do bitky neváhala zapojit.

Za přípravu vraždy agenta byl 63 měsíců ve vězení

„Kvůli tomu, že jsem obdržel nespočet úderů ze střídačky, odtáhl jsem od ní svého soka a začal mu ukazovat, co následuje, když někoho udeříte zezadu a pak si ještě vyberete na bitku někoho, na koho nemáte," napsal na svém profilu na facebooku Danton, který byl v roce 2009 propuštěn z vězení, kde strávil 63 měsíců za to, že připravoval vraždu svého agenta.

„Přijel jsem se postavit za Jordana Knoxe, jak by to udělal každý dobrý spoluhráč. Jakmile jsem chytil faulujícího soupeře, okolo pěti až sedmi hráčů mě začalo mlátit do obličeje a hokejkami mě sekali přes helmu. Později mi dokonce spoluhráči řekli, že trenér soupeře k tomu své svěřence naváděl. Takže jsem shodil rukavice a začal se s dotyčným hráčem prát," pokračoval Danton.

Svého protivníka si vytáhnul kousek od střídačky a tam mu pořádně naložil. Jenže pěstmi ho bil i v době, kdy už protivník klečel na kolenou na ledě. A za to mnoho fanoušků Dantona odsoudilo. „Lidé, zcela zřejmě nezasvěcení do hokeje, prohlašují, že jsem násilník. Že jsem strávil sedm až osm let ve vězení, což je chybné, že se má násilnická povaha ve vězení nezměnila a že by mi nemělo být povoleno hrát svým stylem hokej v Evropě," čertil se Danton a pokračoval.

Akce vyvolává reakci, obhajoval se Danton

„Byl jsem šílený? Ano! Naštvaný? Ano! Proč? Možná kvůli tomu, že jsem se najednou pral se sedmi hráči, když šest z nich bylo na střídače. Takže ještě jednou, pro všechny ´znalce hokeje´, vyndejte si hlavy ze zadků, podívejte se na důkazy a sklapněte. Akce vyvolává reakci," zakončil svůj dlouhý vzkaz fanouškům.

Poté, co se rozhodčím podařilo běsnícího Dantona odtrhnout od jeho protivníka, vznikla na ledě další bitka. A do ní se zapojili brankáři obou týmů. Rozhodčím následně došla trpělivost a po udělení všech trestů utkání předčasně ukončili.

Reklama

Související témata: