Hlavní obsah

Rozhodly využité přesilovky i ubráněná oslabení, hodnotil asistent Černý výhru hokejistů Liberce

Liberec

Hokejisté Liberce zdolali v 5. kole základní skupiny Ligy mistrů před 2023 diváky německý celek z Kolína nad Rýnem 2:1 a připsali si třetí vítězství v soutěži, které jim dává naději na postup do play off. „Skalpu výborného soupeře si moc ceníme. Snad jsme trochu pozvedli prapor českých klubů na evropské scéně,“ uvedl asistent libereckého trenéra Milan Černý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Škoula (vlevo) Liberce a Marcel Ohmann z Kolína nad Rýnem v utkání skupiny A hokejové Ligy mistrů.

Článek

Třebaže domácí postrádali několik zraněných hráčů, pustili se do soupeře s vervou a dvěma využitými přesilovkami si vytvořili rozhodující náskok. Prsty v obou brankách měli díky výborné herní spolupráci Petr Jelínek a Tomáš Bulík. Nejprve se už v první třetině střelecky prosadila liberecká posila z pražské Slavie a zhruba v polovině utkání po Jelínkově přihrávce se blýskl i slovenský útočník pohotovým zakončením. Jenže pouhých sedm sekund před druhou přestávkou hosté snížili. Liberečtí ale taktickou hrou zápas dovedli do zdárného konce.

„Klíčové byly přesilové hry, v nichž jsme uplatnili důraz i souhru. Vycházeli jsme i z dobré defenzívy, podpořené brankářem Schwarzem. Kluci prokázali obětavost hlavně při ubráněném dvouminutovém oslabení tří proti pěti," líčil Černý, který pak ještě trošku rozebral vývoj utkání.

„V první třetině jsme hráli to, co jsme chtěli. Ve druhé části se do naší hry od úvodního střídání vloudila lehkovážnost. Malinko jsme ubrali pod dojmem kvalitního výkonu z počátku zápasu. Na trestnou lavici putovali naši mladíci ze čtvrté lajny. Poznali, že fauly v první lize, kterou hrají za farmu v Benátkách nad Jizerou, a v Lize mistrů, se posuzují jinak. Celkově jsme ale s konečným vyzněním střetnutí spokojeni," tvrdil asistent. Cenil si možnosti zařadit širší počet hráčů. „Chtěli jsme dát šanci klukům, kteří nemají mezinárodní zkušenosti," vysvětlil Černý.

Spolehlivě si počínal ale ostřílený brankář Marek Schwarz. „ „Jsem rád, že jsem si po čtrnácti dnech zachytal v ostrém zápase, navíc s tříbodovým ziskem. Liga mistrů je dál zajímá i pro nás. Věřím, že jsme schopni se v posledním kole v Oulu poprat o první místo ve skupině," nechal se slyšet liberecký gólman.

„S naší hrou jsem spokojený. Škoda jen, že nám nepřinesla lepší výsledek," konstatoval Uwe Krupp, trenér Kolína. Jeho tým nastoupil jen se třemi útoky. „Máme šest zraněných hráčů, ale jsem zvyklý hodnotit jen výkon těch, kteří jsou na ledě. Proto se nebudu vymlouvat na užší kádr," dodal známý kouč.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec