Hlavní obsah

Bek Hrabal bude hrát ve Finsku za Lahti, Polák za Ilves

Lahti/Tampere

Hokejový obránce Josef Hrabal bude působit v Lahti. S finským klubem se devětadvacetiletý bek dohodl na spolupráci do konce sezóny. Útočník Vojtěch Polák bude působit v Ilvesu Tampere. Předposlední tým finské soutěže se s devětadvacetiletým hráčem dohodl na spolupráci také do konce tohoto ročníku ligy, smlouva však podle oficiálního klubového webu obsahuje i klauzuli o měsíční zkoušce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Josef Hrabal ještě v třineckém dresu.

Článek

Přerovský rodák Hrabal v minulé sezóně působil v extraligovém Třinci a Sibiru Novosibirsk, hrajícím Kontinentální ligu. V srpnu se snažil prosadit do Dinama Riga, ale v lotyšském klubu neuspěl na zkoušce. V minulosti hrál Hrabal i za Vsetín, Čerepovec nebo švédské MODO.

V kádru aktuálně dvanáctého týmu finské ligy je Hrabal třetím českým hokejistou. Za Pelicans už hrají obránce Tomáš Kudělka a útočník Michal Řepík.

Polák, rodák z Ostrova nad Ohří, naposledy hrál v extraligovém Třinci, v této sezóně byl dosud bez angažmá. V minulosti hájil barvy Karlových Varů, Sparty, Jihlavy nebo Chomutova. Na kontě má i pět zápasů v NHL v dresu Dallasu, působil i v Klotenu, Langnau, Davosu a Rize.

Reklama

Související témata: