Hlavní obsah

Dudovi tleskali i Pardubičtí

PRAHA

Poprvé ve finálové sérii skandoval kotel pardubických fanoušků jméno Radka Dudy bez hanlivého nádechu. Vyhlášený slávistický provokatér totiž ukázal na ledě i poněkud jinou tvář, než jakou mu příznivci Východočechů za předchozích pět zápasů finálové série přisoudili.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Radek Duda (vlevo) v objetí s Adamem Šafferem po postupu Slavie do finále.

Článek

Ve 27. minutě při dvojnásobné přesilovce domácích pálil tvrdě od modré bek Hejda a bránícího útočníka Michala Mikesku zasáhl puk do krku. "Myslím, že Hejdovi se puk postavil a on to trefil jinak, než chtěl," říkal po zápase Mikeska.

Duda byl u postiženého první a snažil se pardubickém forvardovi, s nímž na ledě absolvoval nejeden drsný střet, okamžitě pomoci. "Vůbec nevím , co se kolem mě dělo, že přijel jako první Radek, mi řekli až kluci v kabině. Je to od něj moc pěkné, ale ve čtvrtek mu stejně nemůžu nic darovat," tvrdil Mikeska.

Na led přispěchal i lékař Pardubic a naplněný stadion jen celou situaci ztichle sledoval. Naštěstí se hráč po chvíli zvedl a sám odjel na střídačku vyprovázen mohutným aplausem celého hlediště. Tisícovka fandů Pardubic pak skandovala: "Radek Duda!"

Bodově vyšel Duda naprázdno

Aktivitu důrazného slávisty ovšem zabrzdil rychlý pardubický gól, domácí se pak na ledě marně hledali a deka jakoby padla i na slávistickou jedenaosmdesátku. Soupeře sice Duda občas přirazil k mantinelu, ale Východočeši se tentokrát nenechali tak lehce rozhodit. Slávista sice dřel, chodil na přesilovky i oslabení, gól mu však souzen nebyl.

Toho se nedočkal ani Mikeska, byť se v polovině probil až před Málka, jenže ze vzduchu už svou střelu nedorazil a ve třetí třetině neproměnil ani sólový nájezd. Říhovi hoši přesto hráli lehce a skuliny v domácí obraně řádně provětrávali.

Mikeska se dočkal alespoň plusového bodu za pobyt na ledě při druhém pardubickém gólu. Centr druhého útoku se při něm jen ohlédl, jak Janecký uklidil puk k Málkově tyči. Když se pak pardubického matadora snažil vyprovokovat k šarvátce slávistický mladík Kopecký, Mikeska se přiřítil v roli mstitele.

Reklama

Související témata: