Hlavní obsah

Sparta bude při losu osmifinále Ligy mistrů ve druhém koši. Na který z osmi týmů narazí?

Se švédským, finským, rakouským, nebo švýcarským soupeřem se utkají hokejisté Sparty v osmifinále Ligy mistrů. Pražané budou při pátečním losu ve finských Helsinkách ve druhém koši a ve vyřazovacích bojích tak narazí na jednoho z osmi týmů, které v základních skupinách získaly nejvíce bodů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Miroslav Forman (druhý zprava) se raduje z gólu se svými spoluhráči Markem Ďalogou (vlevo) a Janem Buchtelem (vpravo).

Článek

Do osmifinále se probojovalo všech jedenáct vítězů základních skupin a rovněž pět nejlepších celků z druhých míst. Holešovičtí svou skupinu zásluhou lepšího vzájemného zápasu se švédským Växjö vyhráli, do prvního koše ale nasazeni nebyli. Tam bylo zařazeno osm vítězů svých skupin, kteří získali více bodů než Sparta.

Los osmifinálových dvojic Ligy mistrů:
Nasazené týmy:
SaiPa Lappeenranta, Lukko Rauma (oba Finsko), Frölunda, Linköping, Skelleftea (všichni Švédsko), Vídeň Capitals, Red Bull Salcburk (oba Rakousko), Fribourg (Švýcarsko)
Nenasazené týmy:
Sparta Praha, Kärpät Oulu, Tappara Tampere, JYP Jyväskylä, IFK Helsinky, TPS Turku (všichni Finsko), Lulea (Švédsko), Servette Ženeva (Švýcarsko)

Kromě osmifinálových dvojic bude zároveň vylosován i celý pavouk play off, a tak Jandačovi svěřenci budou už dopředu vědět, koho by potkali v případě postupu. První osmifinálový duel sehraje Sparta 4. listopadu nejspíše na domácím ledě, o týden později ji pak čeká odveta venku.

Sparťané jsou jediným ze šesti českých mužstev, která prošla základními skupinami. Hned sedmičlenné zastoupení má v osmifinále finský hokej, do vyřazovací fáze postoupily i čtyři švédské týmy, dva rakouské a švýcarské.

Losování ve finských Helsinkách začíná v pátek v pravé poledne SELČ.

Přes kterého soupeře by měla Sparta největší šanci na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů?
SaiPa Lappeenranta
3,9 %
Lukko Rauma
3,6 %
Frölunda
3,8 %
Skelleftea
3,7 %
Vídeň Capitals
57,7 %
Red Bull Salcbruk
13,3 %
Fribourg
9,5 %
Linköping
4,5 %
Celkem hlasovalo 2640 čtenářů.

Reklama

Související témata: