Hlavní obsah

Těžký los! Sparta v osmifinále Ligy mistrů narazí na švédský Linköping s Vránou

Praha

Hokejisté Sparty se v osmifinále Ligy mistrů utkají se švédským Linköpingem, za který nastupuje i český útočník Jakub Vrána. První zápas sehrají Pražané 4. listopadu na svém ledě, odveta je na programu o týden později. Rozhodl o tom dnešní los v Helsinkách.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Petr Kumstát se raduje z gólu proti Mannheimu v Lize mistrů.

Článek

Sparta, která do vyřazovací části prošla jako jediná ze šesti českých mužstev, byla před losováním umístěna do druhého koše a měla tak jistotu, že narazí na jednoho z osmi vítězů svých základních skupin, kteří nasbírali nejvíce bodů.

Los jí nakonec určil švédský Linköping. Ten triumfoval v základní skupině F, když za sebou nechal finské TPS Turku, italské Bolzano a Pardubice. Východočeši s Linköpingem prohráli oba vzájemné zápasy - nejprve venku 1:2, doma pak 3:6.

Utkání bude pikantní pro útočníka Pražanů Jaroslava Hlinku. Ten mezi lety 2008-2012 čtyři sezóny střídavě nastupoval právě za Linköping a v jeho dresu si zahrál v roce 2008 i Ligu mistrů.

Pakliže Sparta přes aktuálně pátý celek švédské nejvyšší soutěže postoupí, ve čtvrtfinále vyzve lepšího z dvojice Skelleftea - JYP Jyväskylä.

Kvůli účasti Sparty v play off Ligy mistrů dochází ke změně utkání 19. kola extraligy proti Brnu. To se původně mělo v Holešovicích odehrát pouhý den po odvetě s Linköpingem, nově bylo přeloženo na úterý 18. listopadu.

Los osmifinále play off hokejové Ligy mistrů:
JYP Jyväskylä (Fin.) - Skelleftea (Švéd.)
Servette Ženeva (Švýc.) - SaiPa Lappeenranta (Fin.)
Sparta Praha - Linköping (Švéd.)
Kärpät Oulu (Fin.) - Vídeň Capitals (Rak.)
TPS Turku - Lukko Rauma (oba Fin.)
Tappara Tampere (Fin.) - Frölunda (Švéd.)
Lulea (Švéd.) - Red Bull Salcburk (Rak.)
IFK Helsinky (Fin.) - Fribourg-Gottéron (Švýc.)
První zápasy se hrají 4. listopadu, odvety 11. listopadu

Reklama

Související témata: