Hlavní obsah

VIDEO: Tohle už hokejový rabiát přehnal. Bezbranného soupeře vzal a praštil mu hlavou o led

Spíše než technickými dovednostmi na sebe vždy poutal pozornost kvůli častým pěstním šarvátkám, nyní už to ale hokejový rabiát Trevor Gillies přehnal. V úvodní hrací den nové sezóny AHL, farmářské soutěže NHL, si za svůj cíl pro bitku vyhlédl soupeře, který nejevil žádné známky zájmu o rvačku. Pětatřicetiletý Gillies na to však nebral ohled a devatenáctiletému mladíkovi pořádně naložil.

Brutální napadení v AHL.

 
Článek

Gillies asi nerozdýchal, že jeho Adirondack Flames v závěru utkání na ledě Rochesteru Americans prohrávají vysoko 1:5. Tři minuty před koncem popadl nováčka mezi profesionálními hokejisty Williana Carriera a po pár vteřinách a několika úderech jej povalil k ledu. Vcelku pochopitelně, neboť Carrier se očividně prát nechtěl.

Tím však celý incident neskončil. Gillies v návalu vzteku chytil protivníka a hlavou mu praštil o led. Rozhodčí Kanaďanovo počínání ocenili dvěma minutami za vyprovokování rvačky, pěti minutami za bitku a navrch mu udělili trest do konce utkání.

Carrier, jenž byl loni draftován do NHL týmem St. Louis Blues, po zápase uvedl, že podobné věci k hokeji patří, jeho spoluhráči a trenér s ním však nesouhlasili. „Buď rád, že jsi to přežil," říkali mu parťáci a kouč Chadd Cassidy dodal: „Jestliže v hokeji dál bude prostor pro takovéto věci, nejsem si jistý, jestli chci ještě dál dělat trenéra."

Gillies je v hokejovém prostředí známým provokatérem, který sbírá trestné minuty jako na běžícím pásu. V AHL jich v 390 zápasech obdržel 1575, v NHL za Anaheim a NY Islanders 261 během 57 duelů. V roce 2011 byl v NHL suspendován na devět zápasů, když za Ostrovany proti Pittsburghu udeřil do hlavy Cala Clutterbucka.

Reklama