Hlavní obsah

Liga mistrů, pak hned k reprezentaci. Zápřah to je, ale já se těším, ujišťuje Polášek

Praha

Čeká ho nejnabitější program z extraligových hráčů. V úterý večer nastoupí hokejový obránce Adam Polášek se sparťanskými spoluhráči v prvním osmifinále Ligy mistrů proti švédskému Linköpingu (18 h, Slovak Sport 1), ve středu se připojí k reprezentaci mířící do Finska na turnaj Karjala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Adam Polášek během derby se Slavií.

Článek

„Já se těším. Sice je to zápřah, ale v každém zápase nasbírám moc zkušeností, ať je to Liga mistrů nebo nároďák,“ ujišťoval Polášek, jenž tento sparťansko-reprezentační dvojboj absolvuje jako jediný. Jeho původně nominovaný spoluhráč Daniel Přibyl se totiž kvůli zranění musel omluvit, reprezentační kouč Vladimír Růžička za něj zatím náhradu nepovolal.

Na Ligu mistrů se sparťané začali soustředit až v pondělí po nevydařeném derby. „Musíme přepnout, Švédi hrají zase jiný hokej. Ale zase taková změna to není, jen si připomeneme nějaké maličkosti,“ tušil ostravský rodák a věřil, že i na Ligu mistrů dorazí alespoň trochu podobná kulisa jako v neděli: „Přišlo skoro deset tisíc lidí a byli slyšet, budeme doufat, že dorazí zase.“

Nejproduktivnější obránce

Polášek prožívá vydařený úvod sezóny. S třemi góly a dvanácti asistencemi je nečekaným lídrem produktivity mezi extraligovými obránci, ve Spartě za sebou nechává v kanadském bodování i všechny útočníky. „Divné to asi je,“ usmíval se pod svůj mohutný plnovous.

„Jsem rád, že sbírám nahrávky, chodím na přesilovky, na ledě bývám s útokem Jardy Hlinky, hlavně díky nim jsem v bodování vepředu,“ vysvětloval Polášek, jenž do Sparty přišel v polovině minulé sezóny po čtyřech letech v nižších zámořských soutěžích.

Nálepka útočného obránce se mu ale nezamlouvá. „Pořád si myslím, že jsem defenzívní bek. Jak to hraju v přesilovkách já, mohl by to hrát každý jiný bek,“ skromně dodal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec