Hlavní obsah

Radši to nebudu komentovat, utrousil Hlinka o tristní návštěvě na Spartě při Lize mistrů

Za Linköping mezi lety 2008 - 2012 odehrál čtyři sezóny, teď se proti němu postavil v osmifinále hokejové Ligy mistrů v dresu Sparty. Útočník Jaroslav Hlinka ale odmítal, že by kvůli své minulosti pro něj měl duel větší náboj. „Vůbec ne, nic pikantního to pro mě nebylo. Vždyť já od nich dneska poznal jednoho hráče,“ říkal po porážce 1:2, kterou označil jako spravedlivou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Hlinka z pražské Sparty (uprostřed) a útočník Linköpingu Mattias Sjogren během osmifinálového utkání hokejové Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Zasloužil si podle vás Linköping výhru? Střelecky byla aktivnější Sparta, Švédové se kromě gólů do mnoha šancí nedostali...

Možná že jsme měli nějakou optickou převahu, ale bylo to jalové a trošku o ničem. Stříleli jsme z úhlu nebo větší dálky. Nestalo se nám, že bychom zůstali vyloženě sami před brankářem. To Linköping hrál chytře.

V čem zejména?

Moc nás nepouštěl před bránu, úmyslně nás nechával hrát po krajích a pak vystrkával puky ven a čekal na šance. Moc jich sice neměl, ale dvě proměnil. Prostě hráli to, co chtěli a potřebovali, navíc byli trpěliví. No a na nás to stačilo... Je těžký hrát, když soupeř neudělá žádnou chybu. Stejně jako se těžko vyhrává, když nedáváme góly (naráží na fakt, že v neděli vyšli v derby se Slavií gólově naprázdno).

Jak vidíte sparťanskou výchozí pozici do odvety?

Nemyslím si, že by to bylo úplně špatný. Je to hratelný. Stačí nám vyhrát o gól a jde se do prodloužení. Podle mě tam jsme úplně v klidu schopní vyhrát. I proto, že venku hrajeme líp než doma.

Nebyl v závěru zápasu trošku risk odvolat gólmana a hrát power play? Dostat gól, ve Švédsku byste museli dotahovat dvoubrankové manko...

Dobře, ale my jsme chtěli remízu, abychom měli pozici lepší.

Zatímco v neděli dorazilo na pražské derby skoro 10 tisíc fanoušků, na Ligu mistrů nepřišly ani dvě a půl tisícovky... Jste z toho zklamaný?

Mě to nepřekvapilo, čekal jsem to. Nebudu to radši komentovat.

Reklama

Související témata: