Hlavní obsah

VIDEO: Nový Crosby? Možná. Teď Kanada trne. Talent si zlomil ruku a může chybět na MS

Erie

Supertalent, budoucí hvězda, možná i nový Sidney Crosby. Takhle je titulován sedmnáctiletý Connor McDavid. Ale teď si přivodil problém. Po zdánlivě nevinně vyhlížející bitce má útočník celku Erie Otters zlomenou pravou ruku. A tak hokejová Kanada trne, jestli klenot bude hrát na světovém šampionátu dvacítek v Montrealu a Torontu, který je v zámoří hodně prestižní.

Kanadský talent McDavid si zlomil ruku.

 
Článek

Ze hry má být šest týdnů. A právě za stejnou dobu mistrovství začíná. Předturnajový kemp Kanaďanů začíná už 11. prosince v Torontu, 26. pak největší favorit turnaje začne utkáním proti Slovákům očekávanou cestu za zlatem, které mu pět let uniká. S McDavidem, či bez něj?

„Celá Kanada ho chce vidět v akci právě na tomto šampionátu," říká majitel Erie Otters Sherry Basin. Ví, o čem mluví. Ve svém týmu má neskutečný talent. V osmnácti zápasech tohoto ročníku nižší OHL McDavid nasbíral 51 bodů za 16 gólů a 35 asistencí. Ale v zápase s týmem Mississauga Steelheads (4:0) se zapojil se do své druhé bitky v sezóně, aniž by tušil, co ho v ní potká.

Utrpěl šrám, a to poněkud kuriózně. Kost podle všeho praskala ve chvíli, kdy místo soupeře trefil plexisklo. Otevírají se teď v souvislosti s tím i debaty o možnosti zbavit hokej bitek. To ale v USA a v Kanadě asi nepůjde. Ještě více se řeší McDavidova léčba.

„Třeba budou stačit čtyři týdny," doufá Basin s tím, že je to i přání spousty kanadských fandů, kteří mládežnický šampionát nebývale prožívají. A eso chtějí vidět. „Vždyť je to jeden z nejlepších hokejistů světa," prohlásil dále vlastník Erie Otters.

Reklama

  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno