Hlavní obsah

VIDEO: Tvrďák Zacha! Podívejte, za co v Kanadě dostal šestizápasový trest

Sarnia

Říká se, že čeští hokejisté se při přesunu do zámořských soutěží musejí vypořádat s místním tvrdým pojetím. V případě Pavla Zachy zřejmě platí opak. On by patrně měl trochu ubrat. Nadaný český hokejista, který se připravuje pro nadcházející draft, byl ve druhé polovině listopadu během utkání s Erie Otters vyloučen do konce utkání, což se mu přihodilo podruhé během krátké doby. Tentokrát však jeho zákrok měl ještě horší dohru, když vedení soutěže zakázalo českému útočníkovi nastoupit do dalších šesti utkání.

Zacha dostal v OHL trest na šest zápasů

 
Článek

Právě probíhaly poslední vteřiny druhé třetiny. Zachova Sarnia prohrávala s Erie 1:4. Jeden z útočníků vedoucího mužstva v poklidu zpracovával kotouč za bránou, když v tom do něho vletěl český forvard, který mezitím nabral pořádnou rychlost cestou ze středního pásma. Výsledkem bylo velmi nepříjemné vražení na hrazení a trest do konce duelu.

Zacha se v Severní Americe aklimatizoval rychle. Krátce po svém startu v ontarijské soutěži se stihl poprat, taktéž v utkání s Erie Otters. Také v tomto případě dostal trest i pro následující střetnutí, který mu však byl dodatečně zrušen. I tak silný český útočník později stihl vyfasovat další dva disciplinární tresty.

V Kanadě však na sebe neupozorňuje jen tvrdostí. Po devatenácti odehraných zápasech má na kontě 17 bodů za sedm gólů a deset asistencí. Zacha navíc vyhrál soutěž v testech dynamiky bruslení, kdy dosáhl nejlepších výsledků z celé ligy.

Reklama

Související témata: