Hlavní obsah

Brendl si už našel angažmá, posílil slovenskou Skalici

Praha

Hokejový útočník Pavel Brendl bude ve své kariéře pokračovat ve Skalici. Juniorský mistr světa z roku 2001 dnes s aktuálně desátým celkem slovenské extraligy absolvoval trénink, ve čtvrtek by měl nastoupit do zápasu proti reprezentačnímu výběru do dvaceti let.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Brendl ještě v dresu Pardubic.

Článek

„Dostal jsem nabídku a už se mi nechtělo dál vyčkávat. Měl jsem i jiné možnosti, ale nebylo to nic, co by mě nějak uchvátilo. Takže jsem se nakonec rozhodnul, že to zkusím tady," uvedl pro oficiální stránky klubu Brendl, který byl v této sezóně bez angažmá, když tu minulou dohrával po konci v brněnské Kometě v druholigovém německém Lausitzeru.

Do Skalice se v těchto dnech vrátil z hostování ve Slavii útočník René Školiak, do konce sezóny pak bude v klubu hostovat další slávista, obránce Jindřich Barák. Ten ve Skalici působil už v posledních dvou ročnících.

Dříve vyhlášený kanonýr Brendl v minulosti strávil čtyři sezóny v NHL, kde za Philadelphii, Carolinu a Phoenix odehrál osmdesát zápasů s bilancí 11 gólů a stejného počtu asistencí. V české extralize kromě Brna hájil i barvy Třince a Pardubic. Olomoucký rodák během své bohaté kariéry rovněž působil ve Švédsku, Finsku, Švýcarsku a KHL.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko