Hlavní obsah

Slováci dostali před bitvou s Čechy moderní drogy, Bokroš jim ale tablety zase brzy zabavil

Montreal

Zařídili si pohodového Silvestra. Slovenští hokejoví reprezentanti do 20 let porazili předposlední den v roce na mistrovství světa v Kanadě výběr Německa 5:2, pak mohli v klidu sledovat, jak jim pro čtvrtfinále šampionátu připadl český tým. Prestižní derby se odehraje v pátek od 23:00 středoevropského času.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Kapitán Martin Réway a brankář Denis Godla, dva hrdinové slovenského týmu.

Článek
Fotogalerie

Slováci měli poslední den ve starém roku v Montrealu volnější program. Snídani jim trenéři posunuli na devátou, trénink byl volnější a na pár hodin dostali hráči do rukou zase i telefony a tablety, aby se o radost z postupu podělili s nejbližšími. Odpolední volno většinou využili k návštěvě zápasu Kanada - USA. První den roku 2015 už Slováci zase pilně zařezávali v přípravě na páteční čtvrtfinále proti Čechům.

Mužstvo se muselo podrobit železné kázni, k níž patří právě i nepoužívání počítačů, tabletů či mobilních telefonů.

„Je to droga mladých dnešní doby. Jelikož nás nečekal zápas, klukům jsme je rozdali, ale opět je také vezmeme zpět, aby byli soustředěni na čtvrtfinálový zápas, který na nás čeká v pátek," avizoval trenér Ernest Bokroš na webu Slovenského svazu ledního hokeje.

V brance stojí hrdina Godla

Češi musejí počítat s tím, že soupeř má vynikajícího gólmana. Na vítězstvích v základní skupině nad Finskem a Německem má velký podíl brankář Denis Godla.

„Cítím se fantasticky. Vše je tak, jak má být. Jsme fantastický kolektiv, táhneme jeden za druhého. Jsme velmi spokojeni s tím, co se nám podařilo. Silvestra jsme strávili čekáním na soupeře pro čtvrtfinále. Večer společná večeře, pár slov, příchod nového roku a spánek," popsal Godla.

„Čeká nás důležitý zápas a není pochyb o tom, že ho chceme zvládnout. Věříme si a víme, že se můžeme probojovat do první čtyřky, což by byla fantazie," dodal pro svazový web Godla.

Sparťan Réway si proti Němcům zařádil

Hattrickem proti Německu se blýskl kapitán týmu Martin Réway, odchovanec a současný hráč prvního týmu pražské Sparty.

„Na Němce jsme si věřili. Uspěli jsme a skončili ve skupině třetí. Je to pro nás pozitivum na tomto šampionátu i pro nasazení týmu na následujících MS. A je to dobrá zpráva pro hokejovou budoucnost Slovenska," uvedl kapitán pro oficiální stránky IIHF.

„Po vítězství máme všichni nádherný pocit. Dostali jsme sice k dobru dva volné dny, ale nemyslím si, že budeme velmi oslavovat. Jen speciální večeře s trenéry, tak jako každý rok. Několik kluků v kabině se necítí ideálně a musíme udělat vše pro to, abychom byli ve čtvrtfinále v optimální formě," těší se sparťan Réway.

Reklama