Hlavní obsah

Slovan Bratislava vypsal odměnu za ztracený Spengler Cup

Bratislava

Pět tisíc eur (asi 138 tisíc korun) nabízí generální manažer hokejového klubu HC Slovan Bratislava Maroš Krajči tomu, kdo najde ztracený Spengler Cup. Slovan získal cennou trofej v letech 1972 až 1974 tři krát po sobě, proto se stala vlastnictvím klubu.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Slovanu Bratislava zleva Michal Vondrka, Ladislav Nagy, Michal Sersen a Štefan Ružička.

Článek

„Po Spenglerově poháru jsme pátrali, ale zatím bez výsledku. Asi se ztratil v průběhu rekonstrukce zimního stadiónu před světovým šampionátem v roce 1992," cituje deník Pravda Krajčiho.

Slovenský klub připouští, že pohár někdo vzal v dobrém úmyslu, aby se nepoškodil. „Stále neztrácíme naději, že by trofej mohl někdo objevit v nějakém zapomenutém koutu. V těchto dnech uplynulo čtyřicet let od třetího triumfu, proto se opět pouštíme do hledání. Snad budeme mít štěstí. Nálezci nabízíme pět tisíc eur - i kdybych je měl zaplatit z vlastní kapsy," řekl Krajči.

V roce 1972 porazil Slovan ve finále Torpedo Gorkij, v dalším roce Traktor Čeljabinsk a ve třetím finále reprezentační výběr Polska. „Je to nesmírně cenný artefakt v historii Slovanu. Svědčí o tom, že klub měl v první polovině sedmdesátých let kvalitní tým. Není moc celků, které se mohou pochlubit třemi prvenstvími za sebou," uvedl Krajči.

Bývalý hráč Slovanu Milan Mrukvia žijící ve Švýcarsku si dobře pamatuje, že hokejisté přivezli pohár do Bratislavy. „Byl vystaven v bývalém klub hotelu Slovan. Radovali jsme se, že po třetím vítězství už pohár patří nám," vzpomíná Mrukvia.

Spengler Cup je nejstarším hokejovým turnajem na světě. Hraje se mezi Vánoci a Silvestrem ve švýcarském Davosu. Je pojmenovaný po hokejovém nadšenci doktoru Carlu Spenglerovi, zakladateli hokejového klubu HC Davos.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články