Hlavní obsah

Fantastický úspěch! radují se Slováci. Měli bychom je porazit každý den, lamentují Švédové

Toronto

Slovenští hokejisté završili senzační tažení na MS do dvaceti let ziskem bronzových medailí. Čtvrtfináloví přemožitelé české reprezentace porazili v boji o bronz silné Švédy 4:2 a není divu, že si svěřenci trenéra Ernesta Bokroše nečekaný úspěch náležitě užívají. Hráči podceňovaného týmu oslavují nejkrásnější chvíle kariéry.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Slovenští hokejisté se radují z vítězství nad Švédskem v boji o bronz na MS do dvaceti let.

Článek

„Jsou to pro nás nádherné chvíle. A vzhledem k tomu, že máme na Slovensku maličkou hráčskou základnu, se nám podařil fantastický úspěch. My jsme měli štěstí, že jsme mohli být přímo s týmem, ale podíl na tom, co se podařilo, mají všichni, kteří pracují pro slovenský hokej. Těšme se z toho, co jsme dokázali," cituje slovenský list Nový čas reprezentačního kouče Bokroše.

Slováci v samostatné historii vybojovali na světovém šampionátu dvacetiletých druhou medaili. Velký podíl na ní měl i pražský rodák Martin Réway. „Tohle je pro nás všechny obrovský zážitek. Od prvního do posledního zápasu jsme odvedli skvělou práci. Pomůže to i dalším našim mladším hráčům. Uvědomí si, že mohou vyhrát i tak těžké zápasy, jakým byl boj o bronz. Musíme myslet pozitivně, abychom mohli být jedním z nejlepších týmů," nabádal kapitán slovenské dvacítky.

Godla je bůh

„Je to neskutečný pocit. Slovensku se něco takového nepodaří každý rok. Nejdřív jsme skončili třetí ve skupině a teď i celkově. Je to jako bychom psali historii," radoval se z medaile útočník Dávid Šoltés.

Oslavovaným hrdinou bronzového týmu byl také brankář Denis Godla, jenž sklidil na turnaji aplaus i od kanadských fanoušků a nakonec byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem turnaje. „Myslím, že Švédi byli zklamaní ze semifinálové porážky, my jsme dnes chtěli zvítězit o trochu víc než oni," myslí si vycházející brankářská hvězda.

Hrdina Godla

„Godla je skvělý chlapík. Má dost štěstí, ale zároveň je i velmi dobrý. Je to náš hrdina, rocková hvězda, náš bůh. Můžeme se k němu modlit," vyzdvihl zásluhy brankáře útočník Samuel Petráš.

Výběr Tre Kronor pochopitelně prožíval zcela opačné pocity. V předchozích třech letech se vždy probojoval do finále, kam ho tentokrát nepustilo Rusko. Zklamání z turnaje se po porážce od Slováků ještě prohloubilo.

„Cítíme se teď hrozně. Kdybychom hráli tak, jak doopravdy umíme, musíme je porazit každý den v týdnu. Takže to není dobré," zlobil se švédský obránce Gustav Forsling. „Pro tuto porážku nemám žádnou omluvu. Nehráli jsme tak, jak umíme. To je realita," dodal kapitán Seveřanů Jacob de la Rose.

Reklama

Související témata: