Hlavní obsah

Eetu Selänne jde ve šlépějích otce, čeká ho reprezentační debut

Slavné jméno Selänne bude opět součástí finské hokejové reprezentace. Sedmnáctiletý Eetu Selänne byl povolán do výběru Seveřanů v kategorii do 18 let pro turnaj pěti zemí v České republice, který se odehraje od středy do neděle v Kravařích.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Teemu Selänne teprve nedávno ukončil svou hráčskou kariéru.

Článek

Pro útočníka, jehož otec Teemu teprve loni ve 43 letech ukončil kariéru a zařadil se mezi největší postavy hokejové historie, půjde o vůbec první vystoupení v reprezentačním dresu Suomi. Debut ho čeká ve středu proti českému výběru a nelze vyloučit, že se objeví rovněž na dubnovém mistrovství světa osmnáctek ve Švýcarsku.

Rodák z kalifornského Coto de Caza, jenž je držitelem finského i amerického pasu, hraje v současnosti za tým Californian Los Angeles jr. Kings. V tomto ročníku si za 24 utkání připsal 19 bodů za 12 branek a sedm asistencí.

V minulosti trénoval přes léto s otcem, když ještě hájil barvy Anaheimu v NHL. A nemohl si společný dril vynachválit. "Pomáhá mi projít si všemi těmi kroky, které jsou potřeba k tomu, aby se člověk hodně zlepšil. A je v tom i soutěživost, ale přiznávám, že tátu zatím neporážím. Snažím se k tomu alespoň přiblížit. Každopádně mohu vidět, jak moc se díky tomu zlepšuji. Je to pro mě opravdu skvělé," pochvaloval si v srpnu 2013 pro server nhl.com.

Eetu je prostředním ze tří synů Teemua a jeho manželky Sirpy. Kromě nich mají ještě dceru. Všichni synové se věnují hokeji a jsou útočníci jako jejich slavný otec, vítěz Stanley Cupu 2007 a držitel stříbra a tří bronzů z olympijských her.

Reklama

Související témata: