Hlavní obsah

Brankář Mrázek v AHL znovu udivoval, Mazanec se mu nevyrovnal

Milwaukee

Český hokejový brankář Petr Mrázek z Grand Rapids udržel podruhé v sezóně v nižší zámořské soutěži AHL čisté konto. V pátečním souboji českých brankářů s Markem Mazancem si připsal 25 úspěšných zákroků při výhře na ledě Milwaukee 4:0.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Detroitu Petr Mrázek chytá nyní na farmě.

Článek

Mazanec inkasoval třikrát a poslední gól padl v power play do prázdné branky. Ve 45. minutě jej překonal i Tomáš Nosek, který v oslabení zvýšil na 2:0. Mrázek byl vyhlášen první hvězdou zápasu, Nosek byl oceněn jako třetí nejlepší hráč.

Třiadvacetiletý Mrázek si poté, co se po třech měsících strávených v prvním týmu Detroitu vrátil na farmu, připsal druhou nulu během šesti dnů. V sobotu pomohl k vítězství nad Hamiltonem 2:0, když pochytal 26 střel.

Od návratu na farmu nastoupil za Griffins ve čtyřech zápasech, všechny vyhrál a ze 119 střel inkasoval jen čtyři góly. V AHL má v tomto ročníku na kontě 10 utkání s průměrem 2,29 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 91,7 procenta.

Mrázek při zdravotních potížích jedničky Detroitu Jimmyho Howarda i dvojky Jonase Gustavssona odchytal v této sezóně NHL 20 zápasů s průměrem 2,55 gólu na utkání a úspěšností 90,9 procenta. Jednou také udržel čisté konto.

Detroit jej draftoval v roce 2010 v pátém kole jako 141. hráče v pořadí. V NHL dostal příležitost celkem v 31 duelech, má průměr 2,29 branky na zápas, úspěšnost 91,4 procenta a třikrát udržel čisté konto. Bronzový medailista z mistrovství světa v roce 2012 ve Švédsku a Finsku získal předloni s Grand Rapids Calderův pohár.

Reklama

Související témata: